Кумівство - добре чи погано? Як українці ставляться до родинних зв'язків на роботі (інфографіка)

Кожен п’ятий з опитаних схвально оцінює сімейні "клани" на роботі.

Інфографіка. Фото: hh.ua

Робота за родинною протекцію спостерігається не лише держустановах, а й у приватних компаніях. Так, три чверті офісних працівників мають чи мали роботу за протекцією родичів. Про це інформує Міжнародний кадровий портал hh.ua, передають Патріоти України.

При цьому двоє із п’яти опитаних негативно ставляться до роботи з родичами. А от кожен п’ятий схвально ставиться до сімейного "клану" на роботі.

Серед негативних причин респонденти згадали про складність у розмежуванні робочих і особистих стосунків, проблеми у взаємодії "керівник-підлеглий", а також можливе виникнення конфліктів на роботі. Також дехто вважає, що до родичів пильніше приглядаються і їх більше обговорюють колеги.

При цьому чверть опитаних вважає, що решта співробітників мають нижчі шанси отримати просування по кар’єрній драбині та, як наслідок, нижчу мотивацію.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в жовтні 2016 року. В опитуванні взяли участь 1337 респондентів із різних регіонів України.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Повівся на забаганку малого собі на голову: Американець подарував синові восьминога і незабаром дуже пошкодував про це (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 5:58

Спочатку сім'я з подивом виявила, що замість самця їм продали самку. Трохи згодом Терренс відклала яйця, які виявилися заплідненими. У результаті замість одного восьминога у Кліффордів з'явилося ще 50 штук. Кемерон Кліффорд, 36-річний стоматолог з Окла...