Кур'єром була 76-річна бабуся: В Одесі затримали банду наркоторгівців

В середньому за добу група «заробляла» до 50 тисяч гривень.

В Одесі затримали банду наркоторговців. Фото: прес-служба нацполіції.

Спецоперацію із затримання учасників злочинної групи в Одесі завершила поліція 6 березня. Як повідомили в регіональному главку Нацполіції, до складу групи наркоторговців входили чотири людини у віці від 30 до 76 років, передають Патріоти України.

Координувала їх дії 36-річна мешканка Кривого Рогу. В середньому за добу група «заробляла» до 50 тисяч гривень. Протягом двох останніх років наркоторговці збували метадон не тільки в Одесі, а й у Києві та Кривому Розі. «Кожен з учасників виконував свою роль в злочинному ланцюжку: одні займалися закладками, інші спілкувалися з безпосередніми покупцями і після отримання від них коштів на рахунок надавали інформацію про місцезнаходження наркотиків», - повідомили в поліції.

В Одесі, на вулиці Космонавтів, правоохоронці затримали 76-річну жінку-кур'єра, у якої виявили та вилучили 269 поліетиленових пакетів з метадоном. «Товар» пенсіонерка привезла для передачі своїй 30-річній спільниці для подальшого його збуту на території міста.
«Ця жінка похилого віку з 2017 року привозила товар поїздом з Кривого Рогу, а її спільники контактували з клієнтами, розподіляли заробіток, і робили закладки по всій Одесі, - уточнили правоохоронці. - Наркотики розфасовували на квартирі, яку орендували в Одесі».
«Діяльність» злочинної групи задокументували працівники відділу протидії наркозлочинності спільно з колегами-слідчими і фахівцями кінологічного центру. При проведенні ряду санкціонованих обшуків в столиці і Кривому Розі правоохоронці вилучили сім-карти різних телефонних операторів, банківські чеки, кредитні картки, гроші і наркотичні засоби.
Як додали в місцевій прокуратурі № 4, під чиїм процесуальним керівництвом проходила спецоперація, обшуки проходили в будинку фігуранта в Одесі і в Кривому Розі. Ще один підозрюваний - з Кропивницького. Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі, а також конфіскація майна.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...