Київ пасе задніх? Названо найбільш комфортні міста світу (рейтинг)

Журнал The Economist опублікував щорічний рейтинг найкомфортніших для проживання міст світу Global Liveability Index 2018, повідомляють Патріоти України.

На першому місці в списку розташувалася столиця Австрії Відень, на другому - місто Мельбурн в Австралії, третє місце зайняло японське місто Осака. Замикають першу п'ятірку Калгарі (Канада) і австралійський Сідней.

У першу десятку рейтингу також потрапили Ванкувер (Канада), Токіо в Японії, Торонто в Канаді, а також Копенгаген в Данії і Аделаїда в Австралії.

Замикає список сирійський Дамаск, який посів 140-е місце. Крім Дамаска в список антирекордсменів потрапили Дакка (Бангладеш), Лагос (Нігерія) і Карачі в Пакистані.

Київ за рік покращив свою позицію в списку на 13 пунктів зайнявши 118 місце (за підсумками 2017 року – 131 місце та 47,8 балів - ЕП), набравши 56,6 балів зі 100 можливих.

"Протягом останніх 12 місяців Київ значно поліпшує свої позиції за рахунок економічного росту та відносної політичної стабільності. Навіть попри конфлікт на Донбасі", - йдеться в результатах рейтингу.

При цьому Київ другий рік поспіль очолює топ-5 країн, які за останні 5 років погіршували своє становище. За п'ять років показник комфортності життя в столиці України впав на 12,6%.

Топ-5 міст, що розвиваються, очолило місто Абіджан в Кот-д'Івуарі.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...