​Київ викупить земельну ділянку під сквером Небесної Сотні.

Київ викупить земельну ділянку під сквером Небесної Сотні на Михайлівській вулиці. Частину пам'ятного куточка вдалося повернути безкоштовно.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив секретар Київради Володимир Прокопів, зазначають Патріоти України.

"Ділянка під сквером складається з декількох земельних ділянок. Для ділянок, які були в оренді, Київрада скасувала договора оренди і зараз земля належить місту. Також є ділянка, яка була продана підприємству. На наразі йдуть переговори про викуп цієї ділянки для суспільних потреб. Експерти проведуть оцінку ділянки, і ми дізнаємося і поінформуємо громадськість про те, скільки це буде коштувати місту", - заявив чиновник.

"Платити за це доведеться всім киянам, так як кошти будуть виділені з міського бюджету", - додав Прокопів. Він зазначив, що юридичний департамент зараз вивчає, як провести операцію з мінімальними витратами для держскарбниці.

Сквер Небесної сотні був облаштований у 2014 році зусиллями і за кошти київських активістів і місцевих жителів. 24 вересня 2015 році частині цієї території було надано офіційний статус скверу. На стіні будинку, який розташований біля скверу, влітку минулого року намальовали величезне графіті з портретом Сергія Нігояна, першого з Небесної сотні. Земля під сквером розділена на три ділянки: площею 0,2697 га та 0,0266 га, які повернуті з оренди, і площею 0,2549 га, яка належить ТОВ "Грін Плаза".

Ще в травні 2014 року прокуратура Києва в інтересах КМДА подала позов з вимогою повернути всі три ділянки у власність громади міста. Однак протягом листопада 2014 року - квітня 2015 років три судові інстанції прийняли сторону забудовника і відмовилися задовольняти позов прокуратури. Потім справу було передано до Верховного суду Києва, який 23 вересня 2015 року скасував усі три постанови і повернув справу на повторний розгляд до Господарського суду Києва.

1 грудня 2015 року відбулося перше засідання суду, на яке не з'явилися представники ні КМДА, ні Київської міськради. Наразі провадження у справі зупинено до 10 травня. До цього часу "Грін плаза" повинна надати виписку з реєстру прав власності на спірні земельні ділянки, Київрада - рішення про розірвання договору на дві земельні ділянки, а британська компанія GPP Developers (бенефіціар "Грін Плази") - письмові пояснення по справі.

На Хмельниччині чоловік заявив, що не з'явився в ТЦК "через похмілля": Стало відомо, яке рішення ухвалив суд

вівторок, 30 квітень 2024, 6:50

Красилівський районний суд Хмельницької області засудив до року іспитового терміну чоловіка, який не з'явився до ТЦК після отримання бойової повістки. Фігурант пояснив, що не зміг цього зробити через "сильне похмілля". Про це йдеться у вироку, опубліко...

Для тих, у кого ностальгія? Nokia випустить "нудний телефон" - без соцмереж і додатків, але зі "змійкою"

вівторок, 30 квітень 2024, 6:44

Компанія HMD Global, яка наразі випускає смартфони під брендом Nokia, анонсувала стильну розкладачку The Boring Phone з прозорим корпусом і класичною "змійкою", передають Патріоти України. Фактично, це телефон, створений для цифрової детоксикації. У н...