Кинули помирати: У Рівному родичі відмовилися від 92-річної бабусі

Довгожительку можуть помістити до будинку для людей похилого віку, але поки що Елоїза Дмитрівна згоди на це не дає, хоча в подальшому без сторонньої допомоги жінка жити не зможе, а медики ще сподіваються, що внучка таки забере бабусю.

Ілюстрація: ЖЖ

У Рівному 92-річна бабуся в безпорадному стані виявилася нікому не потрібною - родичі кинули жінку, хвору на церебральний атеросклероз, в порожній квартирі, повідомляють Патріоти України.

Сусіди, які кілька днів не бачили пенсіонерки, занепокоїлися і викликали рятувальників, а ті вибили двері і забрали знесилену стареньку до лікарні, де вона знаходиться вже чотири місяці. Тим часом, родичі продовжують ігнорувати свою родичку.

Жінка називає себе Галею, хоча насправді її звуть Елоїза. Вона мало що пам'ятає про себе, а до лікарні потрапила голодною і вкрай виснаженою, але лікарі зуміли її виходити.

"Лежить бабуся, спокійна: поїла, попила, поспала. Як маленька дитинка", – розповіла гастроентеролог рівненської міської лікарні Наталія Базюк.

Лікарі кажуть, що вперше в історії установи пацієнтка перебуває на лікуванні цілих чотири місяці.

"Я додому хочу, мені вже набридло тут лежати. Чути крики, тут кричать, але противно слухати, це неможливо", – говорить сама Елоїза Бірюкова.

Тим часом, з'ясувалося, що внучка жінки живе під Києвом, проте навідріз відмовляється забрати родичку з лікарні, хоча вже встигла заявити сусідам бабусі, що саме їй дістанеться квартира в центрі міста.

Допомогти бабусі вирішили соціальні служби міста і насамперед вирішили відновити їй документи.

"Не має вона при собі паспорта, що посвідчує особу, та інших документів. Ключі від квартири десь є, але про місце знаходження нам вона не повідомляє", – розповіла заступник начальника міськуправління соціального захисту Олена Петрик.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...