Китаянка народила дитину з ембріона, замороженого 16 років тому (фото)

Після того, як 1 січня 2016 року Китай відмовився від політики «одна сім'я - одна дитина», пацієнтка звернулася в клініку, де зберігався її ембріон, пройшла процедуру ЕКО і виносила дитину.

Новонароджений малюк абсолютно здоровий. Фото: scmp.com.

46-річна китаянка народила здорового хлопчика за допомогою одного зі своїх ембріонів, заморожених 16 років тому, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дитина вагою 3,8 кг народилася на початку лютого в першій клініці при Університеті імені Сунь Ятсена. Фахівці, які приймали пологи, кажуть, що на їхній практиці це перший випадок використання настільки «старого» ембріона, хоча подібну процедуру клініка почала пропонувати ще в 1994 році.

У жінки, чиє ім'я не розголошується, спостерігалися проблеми зі здоров'ям, які заважали завагітніти. Проте у 2000 році завдяки процедурі екстракорпорального запліднення їй вдалося народити здорову дитину. 18 ембріонів, що залишилися після процедури, на прохання жінки піддалися кріоконсервації.

Після того, як 1 січня 2016 року Китай відмовився від політики «одна сім'я - одна дитина», пацієнтка знову звернулася в клініку. Вона знову пройшла через процедуру ЕКО, використавши ембріон, заморожений в 2000 році.

Після дозволу китайським сім'ям заводити другу дитину в країні спостерігається справжній бебі-бум. Як зазначають медики, в минулому році істотно зросла кількість жінок старше 40 років, які хотіли б мати ще одну дитину.

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...