Китайські конструктори представили перший безрейковий електропоїзд (відео)

Autonomous Rail Rapid Transit - щось середнє між поїздом і автобусом.

Безрейковий поїзд. Фото: itc.ua.

Китайська залізнична компанія CRRC представила світу перший в своєму роді безрейковий електропоїзд. Транспортний засіб рухається по "віртуальних рейках" і тому цілком може використовуватися на дорогах загального користування, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Розроблений китайськими інженерами швидкісний поїзд ART - Autonomous Rail Rapid Transit - являє собою щось середнє між поїздом і автобусом.

Разом з тим, на відміну від звичайного автобуса, китайський винахід оснащено "сотнями" датчиків, завдяки яким система аналізує дорожню обстановку і стежить за спеціальною пунктирною лінією, яка в разі ART і виконує роль віртуальних рейок.

Поїзд представлений в двох варіаціях: з трьома секціями загальною довжиною 30 метрів і місткістю 300 пасажирів і п'ятьма секціями загальною довжиною 50 метрів і місткістю 500 пасажирів.

ART використовує електротягу. На одній зарядці поїзд здатний проїхати до 40 км при максимальній швидкості 70 км /год. При цьому літій-титанові батареї всього за десять хвилин зарядки забезпечують пробіг в 25 кілометрів.

За підрахунками інженерів, трек для ART довжиною 10 км обійдеться на 1 млрд юань дешевше, ніж трамвайна лінія (не кажучи вже про метрополітен). При цьому сам по собі один трисекційний електропоїзд буде коштувати близько 15 млн юань ($2,2 млн) "або навіть дешевше".

Імовірно, перша лінія системи ART довжиною 6,5 км з'явиться в центрі міста Чжучжоу провінції Хунань. Її будівництво почнеться в наступному році.

Це варто знати! Названо прилади, які "їдять" найбільше електроенергії

понеділок, 29 квітень 2024, 7:37

В експертному середовищі прогнозують, що влітку українці можуть зіткнутися з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Очікується, що відключення можуть відбуватися у другій половині липня та в серпні. У зв'язку з цим енергетики закликают...

На близькій до Землі планеті може існувати життя: Вчені заявили про сенсаційне відкриття

понеділок, 29 квітень 2024, 7:30

Астрономи припускають, що на відносно близькій до нас суперземлі під назвою К2-18b може існувати позаземне життя. Виявлену там органічну сполуку можуть виробляти тільки живі організми, вважають учені. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України...