Шампанське - один з найбільш витончених алкогольних напоїв, який став символом розкішного життя, аристократизму і гарного смаку. Вперше це вино з’явилось в якості об'єкта мистецтва на полотні Жана Франсуа де Труа під назву «Сніданок з устрXVIицями», котра прикрашала покої короля Людовіка XV. На жаль, дослідникам не вдалося з'ясувати, якого сорту було це ігристе, але картина точно свідчила про успіх напою в колах знаті найрозкішнішого двору тогочасної Європи, котрому намагалися наслідувати всі інші монархи.
Велику популярність шампанське набула під час правління Людовика XV, який зробив ігристі вина постійними доповненнями будь королівської трапези. Багато правила подачі та розпивання цього напою були сформовані саме в той час.
Не дивно, що з такою «рекламою» ігристе вино з Шампані швидко завоювало королівські двори, аристократичні салони, святкові заходи всіх успішних верств населення. Традиція закарбувалась у століттях. І хоч ігристі вина наразі виготовляються у десятках країн світу, саме оригінали з виноградників Шампані є еталоном і носієм справжності
Справжні шампанські вина від культових брендів Франції ви зможете замовити на сайті ALCOMAG!При якій температурі подавати шампанське
Ігристі вина розкривають весь свій потенціал в охолодженому вигляді. Ідеальна температура для їх подачі від 7 до 9 градусів. Найдорожчі напої цього типу можна подавати при температурі до 12 градусів. Головне правило охолодження шампанського - не використовувати агресивні методи, так як різкий перепад температури може зіпсувати смак напою. Використовуйте для охолодження спеціальні відерця з льодом або ставте шампанське в холодильник (не в морозилку) за пару годин перед подачею. До слова, відерце теж потрібно використовувати правильно: в ньому повинен знаходитися не тільки лід, але і звичайна вода в пропорції 1:1. Охолодження таким способом займе близько 20 хвилин.
Відкривайте для себе нові смаки разом з АЛКОМАГ, який зібрав вражаючу колекцію алкогольних напоїв в різної цінової категорії, так, щоб кожен зміг знайти щось для себе.
Охолодження ігристих вин не тільки покращує їх смакові характеристики, але і зменшує піну при відкорковуванні.
У яких келихах подавати
Такий вишуканий напій як шампанське повинен бути одягнений зі смаком. Вибирайте тонкі і прозорі фужери, через які буде видно гру бульбашок. Солодкі ігристі вина найкраще подавати в невисоких креманах. Молоді сухі вина найкраще розкриються в високих фужерах типу флюте. Більш зрілі напої, які мають складну палітру смаків варто подавати в келиху з широким дном і вузьким горлечком. Наповніть келих приблизно на дві третини обсягу, так зможете повною мірою насолодитися ароматичним букетом.
Тримайте келихи з шампанським виключно за ніжку, це не тільки виглядає вишукано, але і дозволяє довше зберігати потрібний температурний режим напою.
На війні проти російських бойовиків загинув грузинський доброволець - 24-річний Леван Лохішвілі. Про це повідомляє Ехо Кавказа, передають Патріоти України. Зазначається, що захисник загинув 19 листопада у Херсонській області внаслідок вибуху саморобног...
В Україні протягом дії воєнного стану пенсіонери-чорнобильці щомісячно будуть отримувати доплату до пенсії у розмірі 2361 грн. Про це йдеться у проєкті закону № 12000, передають Патріоти України. Зазначається, що відповідно до нового законопроєкту про ...