Лайфхак: Як правильно заморозити гриби на зиму, щоб зберегти смак і аромат

Як заморозити гриби на зиму, щоб побалувати себе ароматними та смачними стравами навіть у холодну пору року, вирішили розповісти Патріоти України.

Для заморожування грибів на зиму підходять усі ті їстівні лісові гриби, які ти збираєш для вживання в їжу влітку: від лисичок і опеньків до білих грибів.


Як правильно заморозити на зиму гриби - порада №1


Якщо ти хочеш після розморожування отримати якісні, гарні й ароматні гриби, роби заготовку з чистих, свіжих, молодих, твердих, ціленьких грибочків, зібраних протягом 1-2 днів.


Як заморозити на зиму в холодильнику гриби - порада №2


Гриби слід очистити від землі, листя та сміття, прибери все червиві гриби, великі розріж на частини. При цьому, якщо ти збираєшся заморозити сирі гриби, краще протерти їх серветкою, ніж мити водою. Гриби легко вбирають воду, яка в процесі заморожування стане зайвим льодом у морозилці.


Як правильно заморозити гриби - порада №3


Найпростіше заморозити гриби на зиму в сирому вигляді. Для сирої заморозки підходять маслюки, боровики, опеньки, підберезники, підосичники, лисички. Такі грибочки після розморожування збережуть аромат, будуть тримати форму і прикрасять будь-яку страву. Після того, як ти очистиш гриби, розклади їх на рівній поверхні в морозилці, а через 10-12 годин можеш зсипати в підготовлені пакети або контейнери.


Як заморозити в морозилці гриби - порада №4


Якщо ти не хочеш ризикувати і побоюєшся сирих грибів, можна перед заморожуванням їх трохи проварити. Найкраще таким способом заморожувати свіжі і смачні гриби, які втратили форму і гарний зовнішній вигляд. Такі напівфабрикати ти надалі можеш смажити або використовувати для начинки у всілякі пироги, вареники і кулеб'яки.


Як заморозити гриби на зиму варені - порада №5


Перед тим як заморозити гриби на зиму у вареному вигляді, їх слід очистити, дрібно порізати і проварити в окропі не більше 5 хвилин. Потім остудити, відкинути на друшляк і розкласти по пакетах або контейнерах невеликими порціями - 300, 500 або 700 г. Такі порції зручно діставати і використовувати для приготування однієї страви.


Як заморозити гриби на зиму смажені - порада №6


Аналогічно ти можеш заморозити на зиму обсмажені гриби. Для цього чисті, підготовлені, порізані гриби обсмаж у невеликій кількості олії протягом 20 хвилин, щоб зі сковороди випарувалася зайва волога. Потім повністю остуди смажені гриби, розклади по пакетах і відправляй у морозилку.


Як зберігати гриби на зиму - порада №7


Після того, як ти заморозиш гриби на зиму, їх можна зберігати при температурі -18 ° С до року. Перед тим, як варити, заморожені гриби слід правильно розморозити. Розморожувати їх найкраще поетапно, тобто відразу перекласти їх із морозильної камери в холодильник, а вже потім помістити в кімнатну температуру. Тоді вони не втратять свого аромату і будуть зовсім як свіжі.

Після повного розморожування грибів їх слід відразу ж приготувати і в жодному разі не залишати на "потім" у холодильнику. Також не слід повторно заморожувати гриби. Саме для цього зручне порційне заморожування грибів. Смачного!

Джерело: lady.tochka.net

Ірина Федишин стала жертвою шахраїв із Росії

четвер, 12 грудень 2024, 15:30

Українська співачка Ірина Федишин пожалілася, що стала жертвою шахраїв. Сумною новиною виконавиця поділилася у своєму Instagram, передають Патріоти України. Артистка повідомила прихильникам, що зламали її електронну пошту, а також YouTube-канал. На щас...

Загадка гідна сучасних детективів: На Черкащині вчені виявили сліди загадкового вбивства часів трипільців

четвер, 12 грудень 2024, 14:53

У селі Косенівка в Черкаській області українські та німецькі археологи виявили руїни будинку із рештками сімох людей, датовані 3700-3600 роком до нашої ери. Про результати дослідження написали в журналі PLOS One, передають Патріоти України. Експерти вв...