Всі звикли до традиційного варення, приготованого з фруктів і ягід, в основному, малини, полуниці, яблук, слив... Але якщо раптом захотілося відійти від традицій і здивувати своїх гостей і домашніх незвичайними ласощами, приготуйте варення з кавуна, повідомляють Патріоти України.
Благо зараз сезон на цей диво-продукт у самому розпалі, і у тебе напевно може "завалятися" половинка кавуна, яка вже "не лізе", а викинути шкода. Тепер їй знайдено чудове застосування! Варення з кавуна - не тільки прикрасить твій стіл і приємно здивує гостей, але стане одними з улюблених ласощів твоїх домочадців.
Такий кавуновий делікатес, до речі, буває двох видів: зварений зі скоринок, і безпосередньо варення з кавуна - м'якоті. Рецепт сьогоднішнього десерту передбачає саме соковиту червону кавунову м'якоть.
Надалі, якщо ти забажаєш різноманітності, ти зможеш додати у вихідний продукт інші фрукти та ягоди, наприклад, диню, яблука, апельсин, персик, і отримати варення з кавуна з абсолютно новим смаковим відтінком.
Варення з кавуна - інгредієнти:
700 г кавунової м'якоті,
1 кг цукру,
10 г ванільного цукру,
10 г лимонної кислоти.
Варення з кавуна - покроковий рецепт приготування:
Кавун помий, очисти від шкірки і насіння, залишивши тільки солодку м'якоть.
Кавунову м'якоть наріж кубиками середньої величини, склади в каструлю і пересип цукром. Залиш кавун із цукром на дві години, щоб виділився сік.
Постав каструлю з кавуном на середній вогонь і провари його, акуратно помішуючи дерев'яною лопаткою, протягом 15 хвилин. Потім залиш до повного охолодження.
Знову постав варення з кавуна на вогонь на 15 хвилин і відстав до охолодження. Процедуру повтори тричі.
Під час останнього варіння додай у варення з кавуна ванільний цукор, лимонну кислоту, провари після цього ще 5 хвилин і зніми з вогню. Варення готове. Залишилося його тільки остудити.
Подавай варення з кавуна в холодному вигляді.
Смачного!
Коли приходить рахунок за електроенергію, хочеться взяти калькулятор і плакати. Але мало хто знає, що більшість витрат спричиняють лише кілька побутових приладів. Деякі з них працюють постійно - і це серйозно б’є по гаманцю, передають Патріоти України....
З 1 листопада польська влада почне поступове закриття центрів колективного розміщення українських біженців на території своєї країни. Про це повідомив речник польського уряду Адам Шлапка, цитує його українська служба Polskie Radio, передають Патріоти У...