Лайфхак: Як приготувати варення… із кавуна

Всі звикли до традиційного варення, приготованого з фруктів і ягід, в основному, малини, полуниці, яблук, слив... Але якщо раптом захотілося відійти від традицій і здивувати своїх гостей і домашніх незвичайними ласощами, приготуйте варення з кавуна, повідомляють Патріоти України.

Благо зараз сезон на цей диво-продукт у самому розпалі, і у тебе напевно може "завалятися" половинка кавуна, яка вже "не лізе", а викинути шкода. Тепер їй знайдено чудове застосування! Варення з кавуна - не тільки прикрасить твій стіл і приємно здивує гостей, але стане одними з улюблених ласощів твоїх домочадців.

Такий кавуновий делікатес, до речі, буває двох видів: зварений зі скоринок, і безпосередньо варення з кавуна - м'якоті. Рецепт сьогоднішнього десерту передбачає саме соковиту червону кавунову м'якоть.

Надалі, якщо ти забажаєш різноманітності, ти зможеш додати у вихідний продукт інші фрукти та ягоди, наприклад, диню, яблука, апельсин, персик, і отримати варення з кавуна з абсолютно новим смаковим відтінком.

Варення з кавуна - інгредієнти:

700 г кавунової м'якоті,

1 кг цукру,

10 г ванільного цукру,

10 г лимонної кислоти.

Варення з кавуна - покроковий рецепт приготування:

Кавун помий, очисти від шкірки і насіння, залишивши тільки солодку м'якоть.

Кавунову м'якоть наріж кубиками середньої величини, склади в каструлю і пересип цукром. Залиш кавун із цукром на дві години, щоб виділився сік.

Постав каструлю з кавуном на середній вогонь і провари його, акуратно помішуючи дерев'яною лопаткою, протягом 15 хвилин. Потім залиш до повного охолодження.

Знову постав варення з кавуна на вогонь на 15 хвилин і відстав до охолодження. Процедуру повтори тричі.

Під час останнього варіння додай у варення з кавуна ванільний цукор, лимонну кислоту, провари після цього ще 5 хвилин і зніми з вогню. Варення готове. Залишилося його тільки остудити.

Подавай варення з кавуна в холодному вигляді.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net

Не пропустіть! ТОП-5 ознак, що пора міняти шини на автомобілі

вівторок, 4 листопад 2025, 0:30

Стан шин безпосередньо впливає на безпеку руху. Зношені або пошкоджені колеса знижують зчеплення з дорогою та можуть призвести до аварійних ситуацій. "Ми-Україна" зібрав п’ять головних ознак, за якими можна визначити, що час міняти шини, передають Патр...

Готуйтесь до удару по кишені! Ціни на популярні продукти можуть зрости вже восени

понеділок, 3 листопад 2025, 23:57

В Україні базові молочні продукти за рік подорожчали на 15–25% через скорочення поголів’я корів і зменшення пропозиції сирого молока. Яйця теж дорожчають - восени падає несучість курей і зростає вартість кормів, тому ціни ще не досягли піку, передають ...