Дієтолог Тіана Фіалкова на своїй сторінці у Facebook нагадала прості поради, повідомляють Патріоти України.
Пийте води більше, аніж зазвичай, до 3 - 4 літрів. Святкова їжа солоніша, у ній більше білка, жиру, цукру, тому і води потрібно організму більше.
Багато рухайтеся - це допоможе травному тракту активніше працювати, а їжа в кишечнику не буде залежуватися довше, аніж потрібно.
Щедро поливайте всю білкову та овочеву їжу лимонним соком або закусуйте лимоном після і в процесі їжі.
Вживайте сорбенти! Підійдуть ентеросгель, вугілля, полісорб, мукофальк, біла харчова глина. Їх можна приймати кілька разів в день і при необхідності до/після прийому їжі.
Вживайте креон. Цей ферментний препарат потрібен любителям складних поєднань: спиртне+жирні тваринні продукти, кондитерські вироби. Його слід вживати під час їжі.
Пийте тепло-гарячі напої до застілля за 30 –20 хвилин. Для цього підійдуть, наприклад, ромашковий та м'ятний чай. Це потрібно, щоб заздалегідь підготувати травний тракт до складної їжі і не викликати спазми в жовчовидільній системі.
Починайте прийом будь-якої їжі з салату, тоді разом з овочами щільна їжа швидше буде проходити по відділах шлунково-кишкового тракту. Також зменшиться ризик переїсти щільнішою їжею, адже з салатом ви довше жуєте, розтягує час трапези і центр насичення має шанс спрацювати вчасно.
Їжте солодкі та борошняні вироби окремо від білкових.
У Туреччині чоловіка відмовили від 232 спроби самогубства, запропонувавши йому шаурму. Про це 29 січня повідомило медіа Haber Mynet, передають Патріоти України. Уродженець Греції Хасан І, який вже 231 раз намагався покінчити життя самогубством, під різ...
35-річний український кінорежисер, поет, перекладач, музикант Олександр Фразе-Фразенко, який активно працював в Україні, під час війни виїхав до Сполучених Штатів. Там він заявив, що був змушений це зробити через "тиск основного політичного дискурсу та...