Лайфхак: Як врятувати організм від переїдання на свята

Стриматися від переїдання у свята - важко, а особливо таке завдання ускладнюється в гостях у батьків і бабусь.
Ілюстрація: heaclub.ru

Дієтолог Тіана Фіалкова на своїй сторінці у Facebook нагадала прості поради, повідомляють Патріоти України.

Пийте води більше, аніж зазвичай, до 3 - 4 літрів. Святкова їжа солоніша, у ній більше білка, жиру, цукру, тому і води потрібно організму більше.

Багато рухайтеся - це допоможе травному тракту активніше працювати, а їжа в кишечнику не буде залежуватися довше, аніж потрібно.

Щедро поливайте всю білкову та овочеву їжу лимонним соком або закусуйте лимоном після і в процесі їжі.

Вживайте сорбенти! Підійдуть ентеросгель, вугілля, полісорб, мукофальк, біла харчова глина. Їх можна приймати кілька разів в день і при необхідності до/після прийому їжі.

Вживайте креон. Цей ферментний препарат потрібен любителям складних поєднань: спиртне+жирні тваринні продукти, кондитерські вироби. Його слід вживати під час їжі.

Пийте тепло-гарячі напої до застілля за 30 –20 хвилин. Для цього підійдуть, наприклад, ромашковий та м'ятний чай. Це потрібно, щоб заздалегідь підготувати травний тракт до складної їжі і не викликати спазми в жовчовидільній системі.

Починайте прийом будь-якої їжі з салату, тоді разом з овочами щільна їжа швидше буде проходити по відділах шлунково-кишкового тракту. Також зменшиться ризик переїсти щільнішою їжею, адже з салатом ви довше жуєте, розтягує час трапези і центр насичення має шанс спрацювати вчасно.

Їжте солодкі та борошняні вироби окремо від білкових.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...