Дієтолог Тіана Фіалкова на своїй сторінці у Facebook нагадала прості поради, повідомляють Патріоти України.
Пийте води більше, аніж зазвичай, до 3 - 4 літрів. Святкова їжа солоніша, у ній більше білка, жиру, цукру, тому і води потрібно організму більше.
Багато рухайтеся - це допоможе травному тракту активніше працювати, а їжа в кишечнику не буде залежуватися довше, аніж потрібно.
Щедро поливайте всю білкову та овочеву їжу лимонним соком або закусуйте лимоном після і в процесі їжі.
Вживайте сорбенти! Підійдуть ентеросгель, вугілля, полісорб, мукофальк, біла харчова глина. Їх можна приймати кілька разів в день і при необхідності до/після прийому їжі.
Вживайте креон. Цей ферментний препарат потрібен любителям складних поєднань: спиртне+жирні тваринні продукти, кондитерські вироби. Його слід вживати під час їжі.
Пийте тепло-гарячі напої до застілля за 30 –20 хвилин. Для цього підійдуть, наприклад, ромашковий та м'ятний чай. Це потрібно, щоб заздалегідь підготувати травний тракт до складної їжі і не викликати спазми в жовчовидільній системі.
Починайте прийом будь-якої їжі з салату, тоді разом з овочами щільна їжа швидше буде проходити по відділах шлунково-кишкового тракту. Також зменшиться ризик переїсти щільнішою їжею, адже з салатом ви довше жуєте, розтягує час трапези і центр насичення має шанс спрацювати вчасно.
Їжте солодкі та борошняні вироби окремо від білкових.
Прадавці записи та археологічні дослідження свідчать, що в період своєї найбільшої могутності, 2,7 - 2,3 тисячі років тому, скіфські царі контролювали ключові торговельні артерії, які з’єднували територію сучасної України з Близьким та Середнім Сходом ...
Ввечері 12 липня Харків накрила сильна злива з грозою, через негоду постраждали чотири людини, сильний вітер повалив багато дерев та кілька електроопор і пошкодив дахи будинків. Про постраждалих повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передают...