Лайфхак: Обігріти житло й не розоритися: як заощадити на опаленні (відео)

Журналісти продовжують з’ясовувати, як же українцям заощадити на опаленні. Нині гарна альтернатива газу - це пелети і брикети, повідомляють Патріоти України.

Аби не платити тисячі гривень на місяць за газ, дедалі більше українців переходять на тверду альтернативу: дрова, або сучасне біопаливо – пелети та брикети. Для цього встановлюють твердопаливні котли. Найпростіші коштують від 6 тисяч гривень. Ціна серйозніших сягає всіх 100 тисяч.

Недешево коштують і пелети. Тож за нинішніх тарифів на газ економія – мінімальна. Доступніший і вигідніший варіант – опалення брикетами. Тонна такого палива коштує в середньому 2,5 тисячі гривень. Виробляють брикети з відходів деревообробки та сільського господарства: трісок, соломи, лушпиння. І їх можна спалювати як дрова – у котлах і навіть у печах.

За прогнозами фахівців, саме таке паливо в індивідуальному опаленні невдовзі витіснить не лише газ, а й традиційні дрова. Хоча їх можна купити ще дешевше, проте тепла вони дадуть менше за брикети.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...