Ліки, що вбивають: Держлікслужба встановила нові заборони на медпрепарати в Україні

Під заборону Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками потрапила низка ліків, які містять небезпечний порошок.

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками забонила лікарські препарати, які містять небезпечний порошок. Про це проінформувала Держлікслужба, повідомляють Патріоти України.

Заборону на порошок (субстанція) у пакетах поліетиленових "Валсартан" встановили 13 липня. Причиною стали домішки, які виявили у порошку і класифікуються як можливий канцероген (речовини, які сприяють утворенню та розвитку ракових захворювань). Після чого Держлікслужба заборонила "Ванатекс Комбі" та "Ванатекс", які містять домішки. 19 липня під заборону потрапили одразу чотири препарати – "Сакорд" та "Сакорд Н", "Комбісарт" та "Комбісарт Н".

Держлікслужба 19 липня заборонила також таблетки – "Тіара Дуо", "Тіара Тріо" українського виробництва ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця". До цього списку увійшли також "Діфорс", "Діокор" та "Діокор Соло", які виготовляються ТОВ "Фарма Старт"в Україні.Вилучають ті серії, які містять порошок (субстанція) "Валсартан".

Нагадаємо, що в Україні встановили тимчасову заборону на застосування та реалізацію таблеток "Ентеросгель ЕкстраКапс" для лікування отруєнь та виведення токсинів з організму. Під заборону також потрапили льодяники "Стрепсілс з ментолом та евкаліптом" серії DG546.

Опублікував: Тетяна Ісічук

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно