Любіть Україну: "Долею, історією і нашими власними звитягами нам "дісталася" одна з найкращих земель на планеті", - журналіст

Ми – країна здоровезна, складена різними землями. Щоправда, всіх їх об'єднує одна важлива риса – впертість. Від Чопа до Конотопа, від Константинівки до Луцька, це відчувається всюди.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише журналіст Максим Михайленко, передають Патріоти України.

"Любити Україну... Звучить, може і банально, але щоби отримати реальне бачення України треба нею їздити ("кататись"). Дивитись, спілкуватися із різними людьми, слухати їх.

Ми – країна здоровезна, складена різними землями. Щоправда, всіх їх об'єднує одна важлива риса – впертість. Від Чопа до Конотопа, від Константинівки до Луцька, це відчувається всюди. Ми вижили, і не вперше, і це наше. Зіграла, до речі, свою роль і бюджетна реформа самоврядування. Грошей у громад тепер багато – їх рішення. Це вдало(ся).

Кататись треба, щоби розуміти, чим насправді живуть люди. Підтримувати наших (це важливо, Майдан!). Жодна хвилина цього – не дарма. Ніхто не має відчувати себе покинутим. Увесь цей біль і ці всі ідеї (а якась і вистрілить) – все слід бачити, знати. Відчувати пульс країни повз наших "г"-каналів. Поступово спрямляємо це все.

Навіть немає чому тут дивуватися – так, більшість з нас була "хом'ячками" у 2000-х, а потім отримала гранатами по голові від тих, хто вирішив, що вони володіють нашою країною. Нашими безкінечними ланами, нашими зеленими долинами, нашими багатими узбережжями, нашими військовими підприємствами, нашими газетами, нашими університетами?! Ну то ми цього не дозволили.

Четвертий рік ми самі намагаємося всім тим керувати – так, складно! Ну, нічо... Їхав учора Хмельниччиною – місцями як Угорщина. Львівщина – місцями – як Польща. Київщина – окрема розмова, її поглинає мегаполіс, і не найгірший, слід сказати. Тут ще таке: всі маленькі кроки Її – любити Україну, розумієте. Це не означає ховати г-но. Це означає інше: долею, історією і нашими власними звитягами нам "дісталася" одна з найкращих земель на планеті, в принципі. Ми навколо того об'єдналися, щоби, попри все, дозволити їй отримати всі найкращі можливі шанси. І захистити – будь-як,будь-чим – всі ці росточки.

Ми впораємося! Ми вже занедбали, мабуть, інші перспективи у своєму житті в "глобальності" – oh well. Добувши перемог, ми тепер знаємо – навіщо."

Опублікував: Олег Устименко

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...