Експерти російського дослідного центру харчування (Інститут харчування РАМН) знайшли в ковбасі виробництва підмосковної компанії «Мортадель» сліди ДНК людини. Про це пишуть «Известия» з посиланням на одного з фахівців центру, передають Патріоти України.
Зразки ковбаси були взяті на території виробництва «Мортадело» - в селищі Нагірне Пушкінського району Московської області.
За словами співрозмовника газети, ДНК була виявлена в двох продуктах «Мортадель» - «Королівській» ковбасі та зернистому сервелаті. «Не пригадаю таких випадків останнім часом. Це щось, надзвичайне», - підкреслило джерело видання.
Він уточнив, що аналіз ковбаси проводив за правилами ідентифікації сировинного складу м'ясної продукції з використанням спеціальної тест-системи, яка реагує на ДНК людини.
Причини присутності слідів людської ДНК в ковбасі поки невідомі. Спеціаліст інституту харчування заявив, що «залишається тільки здогадуватися, як таке можливо».
Як сказано на сайті компанії, «Мортадель» входить до двадцятки провідних м'ясопереробних заводів в Росії. Її історія почалася в 1991 році, «коли були зроблені перші сто кілограмів ковбаси Талліннської». Сьогодні потужність заводу становить 100т продукції в день. У компанії заявляють, що вся продукція «Мортадель» «виготовляється з екологічно чистої, добірної охолодженої сировини з власної агрофірми, натуральних спецій і прянощів, свіжих яєць, молока», а все виробництво ведеться без штучних добавок і без хімічних прискорювачів дозрівання ковбас.
Засновник Human Rights Foundation Тор Хальворсен накричав на українську журналістку Ольгу Руденко за те, що вона виступила проти росіян на Oslo Freedom Forum. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на соцмережі журналістки. Як розповіла Руде...
Компанія "Стоун молл" запланувала зведення багатоквартирного будинку впритул до наявних будинків. З цього приводу була запланована зустріч з мешканцями мікрорайону, але її перенесли, бо чиновники львівської мерії відмовились приходити через дощ, інформ...