Експерти російського дослідного центру харчування (Інститут харчування РАМН) знайшли в ковбасі виробництва підмосковної компанії «Мортадель» сліди ДНК людини. Про це пишуть «Известия» з посиланням на одного з фахівців центру, передають Патріоти України.
Зразки ковбаси були взяті на території виробництва «Мортадело» - в селищі Нагірне Пушкінського району Московської області.
За словами співрозмовника газети, ДНК була виявлена в двох продуктах «Мортадель» - «Королівській» ковбасі та зернистому сервелаті. «Не пригадаю таких випадків останнім часом. Це щось, надзвичайне», - підкреслило джерело видання.
Він уточнив, що аналіз ковбаси проводив за правилами ідентифікації сировинного складу м'ясної продукції з використанням спеціальної тест-системи, яка реагує на ДНК людини.
Причини присутності слідів людської ДНК в ковбасі поки невідомі. Спеціаліст інституту харчування заявив, що «залишається тільки здогадуватися, як таке можливо».
Як сказано на сайті компанії, «Мортадель» входить до двадцятки провідних м'ясопереробних заводів в Росії. Її історія почалася в 1991 році, «коли були зроблені перші сто кілограмів ковбаси Талліннської». Сьогодні потужність заводу становить 100т продукції в день. У компанії заявляють, що вся продукція «Мортадель» «виготовляється з екологічно чистої, добірної охолодженої сировини з власної агрофірми, натуральних спецій і прянощів, свіжих яєць, молока», а все виробництво ведеться без штучних добавок і без хімічних прискорювачів дозрівання ковбас.
За новими правилами бригади екстреної медичної допомоги доставлятимуть пацієнтів з інфарктами, інсультами та іншими критичними станами до профільних медичних закладів, передають Патріоти України. Як повідомили на сайті МОЗ, з січня 2025 року бригади шв...
На війні проти російських бойовиків загинув грузинський доброволець - 24-річний Леван Лохішвілі. Про це повідомляє Ехо Кавказа, передають Патріоти України. Зазначається, що захисник загинув 19 листопада у Херсонській області внаслідок вибуху саморобног...