Люди, які встояли у страшних обставинах: Переселенка з ОРДЛО розвиває зелений туризм на Донеччині

Яна Синиця та її однодумці організовують екскурсії на природу, фототури, відпочинок в наметах.

Біля села Крива Лука. Фото: "Фейсбук"

У багатьох Донбас зараз асоціюється тільки з війною, шахтами і териконами. Але ось Яна Синиця прагне довести, що Донецький край - один з наймальовничіших в Україні. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Donbass.ua.

У 2014 році власниця турфірми Яна Синиця була змушена покинути окупований Донецьк, де залишила житло, офіс і налагоджений бізнес. Їхати далеко не стала - вирушила на дачу в Лиманський район. Потрясіння від того, що багато втратила, на протязі року не давало Яні розуміння того, куди відправитися і що робити.

Однак, красива природа і любов до рідного краю надихнули переселенці на розвиток зеленого туризму. Ініціативу донеччанки підтримали багато жителів села Крива Лука.

«Донецька область не менш красива, ніж інші, але просто туризм в нашому краї не встигли розвинути до війни, - каже Яна. - Лиманський район дуже зелений і красивий, тут багато заповідників. І кожен в нашому селі закоханий в свій край і єдиний в цьому. Люди можуть сперечатися про політику чи економіку, але те, що їх район унікальний - згодні всі ».

Саме тому Яну підтримали місцева громада, фермери та інші переселенці, серед яких і донецький фотограф Леонід Довгий. Разом люди стали розвивати зелений туризм: організовують екскурсії на природу, фототури, відпочинок в наметах, і багато іншого. У планах ще багато цікавих ідей. У ініціативи є своя група в "Фейсбуці" "Крива Лука туристичне село".

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...