Люди, які використовують у письмі і побуті ліву руку, вважаються унікальними, - вчені США

Шульга, або іншими словами, лівша з вищою освітою заробляє у США на 10-15% більше, ніж їх колеги-правші.

Згідно з дослідженням, проведеним в 2006 році вченими з коледжу Лафейетт і Університету Джонса Хопкінса, лівші з вищою освітою заробляють на 10-15% більше , ніж їх колеги-правші, інформують Патріоти України. Складаючи всього близько 10% від загальної чисельності населення, лівші безумовно мають якусь унікальністю. До їх числа належать багато відомих людей, наприклад Леонардо да Вінчі, Білл Гейтс, Аристотель і Марія Склодовська-Кюрі.

До Вашої уваги кілька примітних фактів про лівшів і про те, що робить їх такими особливими.

Геній з більшою ймовірністю буде лівшею

У лівшів більше шансів стати геніями. Не дивно, що в їх числі був і Альберт Ейнштейн. Хоча люди, переважно користуються лівою рукою, складають тільки 10% всього населення, 20% всіх членів MENSA - найбільшого в світі і найстарішого суспільства володарів високого IQ - виявилися лівшами.

З лівшів виходять найкращі художники

Дослідження, опубліковане в Американському журналі психології, показало, що лівші мають творчий перевагою. Вони краще орієнтуються в готових рішеннях проблеми.

В ході дослідження, проведеного Клубом лівш за участю більше 2 000 чоловік (лівш, правшів і амбидекстрів), виявилося, що перші більше схильні до кар'єри в галузі мистецтва, музики, спорту та інформаційних технологій.

З недавніх пір вони стають президентами США

3 з 5 останніх президентів Штатів були лівшами. Глави країни Барак Обама, Білл Клінтон і Джордж Буш - старший були лівшами, як і президенти Джеральд Форд, Джеймс Гарфілд і Гаррі Трумен. Згідно з недавнім висновком голландських вчених, політики-лівші краще показують себе в телевізійних дебатах. Це пов'язано з тим, що жести правою рукою зазвичай асоціюються з позитивом, а жести лівої - з негативом. А оскільки зображення на екрані передається дзеркально, лівші здаються нам правшами.

У них є перевага в спорті

Лівшам легше даються такі види спорту, як теніс, бадмінтон і бокс. У своїй книзі «Загадка ліворукості» лінгвіст Рік Смітс пояснює, що всі спортсмени зазвичай тренуються грати проти правшів. Тому праворукі гравці виявляються не готові до зіткнення з леворуким противником, в той час як лівша відмінно підготовлений до зустрічі з праворуких.

З них виходять відмінні бійці

В ході дослідження французьких учених (2005) з'ясувалося, що в мирних спільнотах лівші складають всього близько 3% населення, тоді як у військових зонах їх число зростає до 27%. Вчені стверджують, що причиною цієї невідповідності є фізична перевага лівшів над правшами через імовірність їх несподіваного хука зліва.




В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...