Люди сильно нервували, запізнюючись на літаки: "УЗ" радила забути про таксі й діставатися "Борисполя" лише експресом, а він зламався

Добрячу «ложку дьогтю» Укрзалізниця згодувала не лише пасажирам та собі, але і профільному міністру Омеляну та премьер-міністру Гройсману, котрі добряче попіарились на новому експресі до «повітряних воріт України».

В "Укрзалізниці" звично рапартують, що попри снігопади вони "повністю контролює ситуацію з рухом пасажирських та вантажних поїздів".Про це йдеться у повідомленні УЗ на сайті компанії, зазначають Патріоти України.

"Залізниця працює в штатному режимі. ... Завдяки злагодженій роботі залізничників затримок поїздів через негоду не було", - повідомили в УЗ.

При цьому в "Укрзалізниці" закликали пасажирів під час планування поїздок враховувати погодні умови, а тим, хто планує подорожі до аеропорту "Бориспіль", користатися залізничним експресом "Kyiv Boryspil Express".

"Радимо скористатися швидкісним залізничним експресом Kyiv Boryspil Express. У сьогоднішніх погодних умовах це чи не єдиний надійний транспорт, завдяки якому ви точно не запізнитеся на свій літак. Новий експрес відучора курсує зі станції Київ-Пасажирський до станції Бориспіль-аеропорт, із зупинкою на Дарниці", - заявив на своїй сторінці у FB в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Разом з тим в ефірі "Hromadske" вдень 1 грудня повідомили, що швидкісний експрес Київ-Бориспіль зламався в дорозі до аеропорту. Через несправність та кілька зупинок під час руху до "Борисполя" частина пасажирів експресу могла запізнитися на свій літак.

За словами водія експресу, виникла проблема із двигуном. Провідники в експресі повідомили, що поїзд, який застряг, мають відбуксирувати до аеропорту. Аби встигнути на рейси, деякі пасажири вискочили з потяга.

Станом на 12:50 експрес почав рух до аеропорту "Бориспіль" за допомогою буксиру. Пасажири прибули до аеропорту о 13:01 - за дві години після відправлення. Як повідомило згодом "Hromadske", через поломку експреса один із пасажирів не встиг на літак. Даніель Беккер мав летіти з пересадкою у Досі (Катар).

"Запізнився і купив квиток на завтра за 550 доларів", - розповів він. Решту рейсів і пересадок йому перенесли Як заявив керівник Південно-західної залізниці Роман Веприцький, з пасажирами, які потребують компенсації, УЗ "буде працювати": "Нікого не залишимо".

Згодом в.о. глави правління УЗ Євген Кравцов повідомив: "Усі пасажири встигли на свої рейси. Одного пасажира переєстрували на завтрашній рейс до Дохи. УЗ приносить вибачення за незручності. Зараз затримок у графіку швидкісного сполучення до аеропорту Бориспіль вже немає".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...