Лондон, гудбай: Британія конфіскує власність російських олігархів

Лондон - більше не "пральня" для коштів, отриманих нечесним шляхом. Британські політики приймають законопроект, згідно з яким вводяться жорсткі антикорупційні заходи, а саме вилучення кримінальної власності.

Ілюстрація:ТСН

До російських олігархів, бандитів і корумпованих чиновників, які надавали перевагу ховати вкрадені гроші в інвестиціях в престижну лондонську нерухомість, непомітно підкралася конфіскація власності. Вона стане прямим наслідком законопроекту "Про кримінальні фінанси", внесеного на днях в британський парламент. Про це розповідає російська радіостанція Business FM, передають Патріоти України.

Як кажуть самі британці, новий закон є найяскравішим прикладом суспільного консенсусу: незважаючи на багатовікові традиції поваги до приватної власності, в британському суспільстві назрів переломний момент, коли респектабельні джентльмени більше не можуть бути сусідами російських бандитів. Всю власність іноземних корумпованих (а інших у Росії не буває) чиновників і нерухомість, куплену на капітали кримінального походження, будуть вилучати в дохід британської корони.

"Дане рішення назріло вже дуже давно, і уряд просто більше не міг не реагувати на запит суспільства, - прокоментував журналістам новий британський закон доцент російської Вищої школи економіки Павло Толстих. - У світі всього кілька відомих центрів, де багаті і надбагаті люди знаходили "тиху гавань" для своїх кримінальних капіталів. Перш за все, це Лондон, а також князівства Монако і Ліхтенштейн.

Після панамського офшорного скандалу, а також виходу на телеканалі ВВС документального фільму про те, як в Лондоні масово відмивають бандитські гроші російського і арабського походження, політикам нічого не залишалося, крім як підіграти громадській думці.

Думаю, що на практиці закон буде реалізований дуже просто: власників дорогої нерухомості змусять повністю розкрити джерела фінансування своїх покупок. Особливо це стосуватиметься капіталів, нажитих в арабському світі і Росії. Якщо власники особняків не зможуть аргументовано і документально довести британській владі повну легальність та прозорість своїх заробітків - ці особняки будуть конфісковані.

Як розповіли журналістам у владі Лондона, перевірки походження грошей, на які купувалася дорога нерухомість в британській столиці, вони готові почати вже зараз. В першу чергу будуть перевіряти особняки вихідців з Росії, країн Центральної Азії, Китаю та арабських держав. Питання у ревізорів виникнуть до будь-якої нерухомості іноземців, вартістю понад 30 тисяч фунтів стерлінгів.

До слова, на сьогодні вже понад 7% нерухомості Лондона належить іноземним громадянам. Більшість її зосереджено в центральній частині міста, де особняки непристойно дороги. Наприклад, російський олігарх Роман Абрамович кілька років тому купив знаменитий чотириповерховий будинок Lindsey House в центрі Лондона, вартість якого становила 150 мільйонів доларів.

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...