Максимко помер у дитячому ліжечку, а його сестричка ходила селом просити їсти: Мережу жахнула трагедія на Закарпатті (відео)

Трагедія сталася через загальну байдужість.

Скріншот

У селі Дротинці Виноградівського району сталася трагедія, яка сколихнула не лише Закарпаття, але всю Україну - від голоду помер трирічний хлопчик. 26-річна мати постійно пиячила і зі своїм чоловіком жила у цивільному шлюбі. На утриманні вона мала ще п’ятирічну донечку, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Сусіди кажуть, що відколи чоловік поїхав на заробітки, жінка ще більше взялася за чарку і зникала з дому, залишаючи дітей самих. П’ятирічна дівчинка тим часом ходила селом і випрошувала милостиню. Щось із пожитків їй давали. Вона ділилася з братиком. Але малюк на вулицю не виходив. Через важкі пологи і постійне недоїдання він був слабким і відставав у розвитку.

Спочатку Максимко плакав і кликав маму, а потім знесилився і помер. Хлопець, що живе неподалік родини розповів, що горе-мати постійно била дітей і вечорами йшла з дому. Також він наголошує, що телефонував батькові дітей і просив повернутися.

Цікаво, що за свідченням одних - співмешканець жінки був на момент трагедії на заробітках, а за словами інших - у селі Стеблівка Хустського району у рідного брата. Про жінку, яку неможливо навіть назвати матір’ю, знайомі відгукуються негативно.

"Малий дуже плакав, а вона десь собі пішла", - стверджує сусідка родини Анна Сомуш. Максимко так і помер у дитячому ліжечку. Розтин засвідчив - смерть настала через голод. "За інформацією лікарів, дитина погано харчувалася, можна сказати, що навіть голодувала протягом тривалого часу", - наголосила речник прокуратури Закарпатської області Вікторія Попович.

Сусіди, що постійно підгодовували дітей запевняють, що постійно зверталися до сільської ради і голова відреагув - написав розпорядження обстежити родину, проте чи виконали його - сам не знає, лише констатує, що гроші в родини були.

"Казати, що в неї не було коштів нагодувати дітей не можна. Можна лише констатувати, що вона гроші використовувала не за призначенням", - розповів сільський головаМихайло Ярема, виправдовуючи себе.

Проте трагедія сталася і через байдужість влади та чиновників, адже якби вони своєчасно зреагували, зберегти життя дитині вдалося б. Тим більше, що із кадрів, відзнятих ТСН, видно, що хата, в якійжили діти дуже занедбана, належних умов для повноцінного життя у малечі не було, у помешканні брудно, всюди розкидано одяг та інші речі.

Востаннє медсестра сільської амбулаторії Іванна Термета оглядала максима майже місяць тому. Нічого надзвичайного у його стані вона не побачила. "Хлопчик виглядав нормально. Мама сказала, що його батько два тижні як поїхав у Стеблівку, але перед тим закупив продукти, - розповіла жінка. - Вона навіть показала картоплю, яка стояла у пакеті, хліб на столі".

Наразі 26-річназакарпатка знову зникла. Іде вона - ніхто не знає. Її навіть не цікавить доля тієї дитини, що залишалася в живих. Чоловік, що живе з нею в цивільному шлюбі, спілкуватися з журналістами відмовився, але правоохоронців викликав саме він. Смерть дитини лежить і на його також совісті.

"Я з нею не розписаний і не хочу її навіть бачити", - лише сказав він. Правоохоронці кваліфікували трагічний випадок, як умисне вбивство неповнолітньої дитини. Матері загрожує до 15 років в’язниці. П’ятирічну дівчинку можуть забрати до притулку, адже офіційно крім матері п’яниці дитини більше нікого немає.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...