Малює пластиліном: Мережу вразили картинки української школярки

Перша робота, яку 13-річна дівчина виконала з цього пластичного матеріалу, – «Натюрморт з яблуками». Різнобарвність фарб і колористика надихають та змушують зупинитися біля її робіт, насолодитися квітами, горами, смереками.

Марія Кусяк народилася у Підберізцях Зборівського району, повідомляють Патріоти України з посиланням на 0352.ua. Ще з раннього дитинства захоплювалася малюванням. З 7 років розпочала навчання у Залозецькій художній школі, у викладача Ольги Григорівни Мищук.

У її творчому становленнівелику роль відіграли пленери, завдяки яким Марічка зацікавилася технікою ліплення картин з пластиліну. Хоча й не припинила працювати у графіці та олійному живописі.Емоційне відчуття форми, пластики і кольору вражає у роботах юної мисткині.

Марія часто їздить на різні заходи, зокрема,на Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Лемківська писанка» до Львова, де у Шевченківському гаю експонують її роботи. Також бере участь у різних конкурсах, наприклад, у звітній обласній виставці «Творчість юних»,а також «Об`єднаймося ж, брати мої». Посідає перші місця й отримує винагороди. Її роботи неодноразово відзначали на районних та обласних конкурсах. Останнім часом Марічка підготувала роботи,присвячені Шевченківським дням, Дню матері, збереженню природи.

Тернополян познайомив з її творчістю відомий у нашому краї художник, член Національної спілки художників України Микола Пазізін.На відкритті виставки юної художниці він сказав чимало добрих слів, побажав творити,щоб виставлятися і в Україні, і за її межами.

Учителька Марії, Ольга Мищук, з теплотою і радістю відгукувалася про свою талановиту вихованку,тішилася з нагоди відкриття першої персональної виставки Марічки Кусяк.

Сюди завітали учні 5-В класу Тернопільської ЗОШ№4. Вчитель образотворчого мистецтва цієї школи,Галина Кізілова, відзначила терпіння і велику працездатність цієї дитини. Марічка провела майстер-клас для учнів з виготовленню картин методом ліпки з пластиліну.

Виставка робіт Марічки Кусяку бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля», що на вулиці І.Франка у Тернополі, охочі можуть відвідати впродовж місяця, пише "Реально".



У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...