"Мало бути дев'ять трупів": Подробиці трагедії на Прикарпатті. Чому військовий жбурнув гранату у натовп

Жінка зловмисника втратила око, ще одна людина в реанімації і кілька осіб отримали поранення середньої тяжкості

Олексій Шаталінський і його дружина Марина. Фото "Обозреватель"

Сьогодні в Головному управлінні національної поліції в Івано-Франківській області відбувся брифінг щодо затримання зловмисника, який кинув гранату. Як вже повідомляли Патріоти України, внаслідок вибуху постраждало дев'ять людей. Правоохоронці розповіли подробиці інциденту та вилучення цілого арсеналу зброї та боєприпасів у жителя Надвірнянського району.

За словами начальника кримінальної поліції ГУНП в Івано-Франківській області полковника поліції Ігоря Бабюка, 20 травня близько 20.30 поступило повідомлення про конфлікт.

"В 20.38 поступає повідомлення що біля кафе відбувся вибух. Коли патрульна служба проїжджала до місця події, винуватець події з жінкою заявницею вже їхали в медзаклад, оскільки вона постраждала. Він на цей момент знаходився у відпустці та проживав зі своєю співжителькою у цьому селі. Конфлікт виник на ґрунті ревнощів. У результаті вибуху було поранено 9 осіб. У 8 травми середньої тяжкості - осколків поранення рук ніг. Одна людина отримала черпну травму знаходиться в реанімації. Чоловік який кинув гранату затриманий.
Це граната яка використовується ЗСУ для оборони. Її оболонка складається з чавуну, тому коли вона розривається це призводить до травмувань великої кількості людей", - пояснив Бабюк.
За попередньою інформацією, зі слів заявниці, конфлікт розпочався з того, що її співмешканця побили. Після чого трапилась ця ситуація. За словами Бабюка, у жінки-співмешканки травмоване одне око, швидше за все вона може його втратити.
Як стверджує начальник поліції Бабюка, у чоловіка взяли кров на експертизу, однак візуально було видно, що він був нетверезий.

"Це просто чудо. Якщо там дійсно була граната Ф-1,то там мало бути дев'ять трупів. Ще під питанням, чи житиме постраждалий, який зараз у реанімації", - резюмував пан Бабюк.

Військового, який у неділю, 20 травня, кинув гранату в натовп людей біля кафе в Івано-Франківській області, начебто звуть звуть Олексій Шаталінський. Про це повідомив «Обозреватель» з посиланням на власні джерела.

Дружина хулігана Марія, яка також постраждала від вибуху і зараз знаходиться в лікарні, також у себе на сторінці написала, що нібито працює в ЗСУ. Насправді, за розповідями місцевих жителів села Лісова Тарновниця, Марія не працює, у неї є дитина від першого чоловіка, і вона сидить з нею вдома.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...