Мандрівнику на замітку: Шість місць, які варто відвідати у Києві (фото)

Київ – одна з найцікавіших європейських столиць. У цьому місті є на що подивитися як туристам, так і місцевим жителям.

Українська столиця славиться величною архітектурою, мальовничими краєвидами, затишними скверами та атмосферними двориками. НВ вирішило перерахувати шість київських місць, які обов'язково варто відвідати, передають Патріоти України.

Замок Барона

Будинок, що знаходиться на самому початку вулиці Ярославів Вал, помилково називають замком барона Штейнгеля. Насправді ця готична будівля, побудована архітектором Миколою Добачевським, належала польському поміщику Михайлу Підгорському.

Побудований наприкінці XIX століття й збережений до наших днів замок варто побачити на власні очі. Фасад будівлі прикрашено скульптурами містичних тварин. Будівля здається одночасно і похмурою, і романтичною, і загадковою.

Воздвиженка

Воздвиженка – це елітний житловий мікрорайон, розташований між Андріївським узвозом та вулицею Верхній Вал. Це справжнє казкове містечко з різнокольоровими будинками та химерним архітектурним стилем посіло почесне місце в історичному центрі столиці. Відвідати це місце варто кожному.

Лиса гора

Від цієї місцевості буквально віє містичною енергетикою. У часи Київської Русі тут проводилися язичницькі обряди, пізніше тут була облаштована підземна оборонна фортеця, і сьогодні люди продовжують приходити сюди в пошуках істини. Будучи найбільш таємничим природним парком Києва, Лиса гора не перестає бути популярною туристичною точкою.

Гора знаходиться на Лисогорському узвозі недалеко від станції метро Видубичі.

Сквер Гейдара Алієва

Проходячи Глибочицькою вулицею, складно не помітити величний парк імені Гейдара Алієва. Сквер було відкрито три роки тому на честь 90-річчя з Дня народження азербайджанського лідера. У композиції скверу – величезний фонтан-водоспад у формі каскадного, мозаїчного східного килима, численні клумби й акуратні лавочки.

Київський водоспад

Чудовий водоспад знаходиться на території ТЕЦ-5 в урочищі Покол, між Лисою горою та історичною місцевістю Корчувате. Дістатися до мальовничого джерела можна пішки від метро Видубичі. Пройшовши вздовж Столичного шосе та побачивши довгий зелений паркан, потрібно зайти на територію урочища та пройти повз канал.

Оглядовий майданчик на 270 градусів

Горбистий рельєф Києва дозволяє його гостям та мешканцям насолоджуватися дивовижними природними та урбаністичними краєвидами міста. Кут оглядового майданчика на вершині гори Щекавиця досягає 270 градусів. Звідси відкриваються чудові види на Оболонь, Поділ, Петрівку, Виноградар, Троєщину та Березняки.

Опублікував: Олег Устименко

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...