Марина Порошенко: хто вона, перша леді України? (фотофакти)

У інституті дружина майбутнього президента була відмінницею,захистила дисертацію, однак після народження першого сина обрала цілком присвятити себе родині.

Марина Порошенко. Фото: http://vug.com.ua.

Марина Анатоліївна Порошенко (у дівоцтві Переведенцева) народилася 1 лютого 1962 в Києві. Її батько Переведенцев Анатолій Михайлович займав пост заступник міністра охорони здоров'я Української РСР, а мати працювала на київському заводі "Арсенал", передають Патріоти України з посиланням на vug.com.ua.

Закінчивши Київський медичний інститут за спеціальністю "лікар-кардіолог" з червоним дипломом, Марина першою захистила кандидатську дисертацію в незалежній Україні. Вона познайомилася з майбутнім чоловіком на студентській дискотеці і закохалася в Петра Порошенка з першого погляду. Через рік молоді люди створили сім'ю, Петру тоді було всього 18 років.

Після інституту Марина працювала лікарем у кардіологічному відділенні Жовтневої клінічної лікарні в Києві. Після народження першого сина Олексія Марина залишила роботу і повністю присвятила себе сім'ї. Зараз Марина Анатоліївна очолює раду Благодійного фонду Петра Порошенка. Перша леді України віддає перевагу активному відпочинку: влітку - екскурсії, пірнання з аквалангами, а взимку - лижі. Діти: Олексій (1985), Михайло (2001), Євгенія (2000), Олександра (2000).



Останній спекотний день. Синоптики запевняють, що погода щміниться до кінця тижня

четвер, 2 травень 2024, 8:50

2 травня в Україні переважатиме мінлива хмарність без опадів. . Лише у Сумській, Харківській та Луганській областях вдень місцями пройде невеликий дощ, повідомили в Українському гідрометцентрі. . Вітер буде північно-східний, на заході країни - півден...

"Це так не працює": Вчений розповів, у чому шкідливість БАДів

четвер, 2 травень 2024, 8:39

Маркетологи в Україні найчастіше спекулюють на БАДах, називаючи їх засобами "для покращення здоров'я". Але біодобавки не такі корисні, як здається на перший погляд. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів відомий генетик і біогеронтолог, кандидат біол...