Масове отруєння в Ізмаїлі: Саакашвілі прокоментував ситуацію - до лікарень звернулося близько 300 містян

У Ізмаїлі введено надзвичайний стан, ситуація на ранок 19 червня дещо стабілізувалась.

З діагнозом гастроентерит в лікарні Ізмаїла звернулось понад 300 осіб. Фото: diapazon.kzПротягом 17-18 червня до Ізмаїльської районної лікарні з попереднім діагнозом - гострий гастроентероколіт звернулося 290 осіб, із них 172 дитини, місцеві жителі м. Ізмаїл та с. Броска Ізмаїльського району Одеської області. Як повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости, згідно даних прес-центру Держслужби з надзвичайних ситуацій, станом на 7:00 19 червня в медичних закладах м. Ізмаїл перебуває 143 особи, з них 119 дітей. Виписано 147 осіб, із них 53 дитини.

Нагадаємо, у Ізмаїлі введено надзвичайний стан. Так, за фактом масового отруєння людей в Ізмаїлі поліція відкрила кримінальне провадження - за порушення санітарних норм і правил щодо запобігання інфекційним захворюванням. Своєю чергою фахівцями СЕС здійснюється комплекс санітарно-гігієнічних заходів. Підрозділами ДСНС облаштовано 55 койко-місць у школі №9 м. Ізмаїл на випадок ускладнення ситуації.

Глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі зазначає, що до лікарень продовжують надходити хворі, але їх кількість пішла на спад. Всього до міських лікарень звернулося понад 300 городян. Він також вважає, що причиною може бути відсутність каналізації у приватному секторі - після дощу відходи могли потрапити у воду. Втім, за офіційною інформацією, аналізи води в нормі і вимикати її не збираються.

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...