Мав грати Шарапова замість "душки"-Конкіна: Раптово помер зірковий актор фільму "Місце зустрічі змінити не можна"

У Росії на 80-му році життя помер відомий актор театру і кіно Іван Бортник. Лікарі припускають, що причиною смерті став тромб, що відірвався.

Бортник був легендою московського Театру на Таганці, де грав разом з Володимиром Висоцьким. Актор став відомий після ролей в спектаклях «Гамлет», «Пугачов», «Полеглі і живі», «Три сестри», зазначають Патріоти України.

иван бортник

Справжню славу і народну любов артисту принесли його роботи в кіно. Бортник знявся у фільмах «Рідня», «Іван та Марія», «Чужі листи», «Останнє полювання», «Дзеркало для героя».

скрин

У 1979 році артист отримав свою по-справжньому зоряну роль, знявшись у Станіслава Говорухіна в фільмі «Місце зустрічі змінити не можна». Як згадує знімальна група, спочатку акторові хотіли запропонувати роль Володі Шарапова. Однак всупереч баченню режисера начальство наполягло на «комсомольці, Павці Корчагіні». В підсумку Бортник зіграв бандита «Промокашку» і зумів наділити чарівністю і харизмою явно негативного персонажа. Пізніше актор знову зіграє представників кримінального світу в фільмах «Мама не горюй» (1998) і «Антикілер» (2002).

Нагадаємо, в 2018 році пішли з життя пішов режисер фільму Станіслав Говорухін. До речі, на відміну від головного постановника культового фільму Іван Бортник не помічений в антиукраїнських висловлюваннях.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...