Мажори на дорогах, або Гучна справа Толстошеєва: Дочка загиблої не дожила до суду (фото, відео)

ДТП з мажорами завжди привертають увагу громадськості. Багато хто впевнений, що винуватцю на крутій машині все зійде з рук, оскільки батьки "все вирішать". Цю впевненість лише підтверджують й старі, й нові гучні випадки.

Станіслав Толстошеєв

Три роки тому, у січні 2016-го, водій позашляховика Mercedes Станіслав Толстошеєв насмерть збив у Києві 74-річну Надію Прилуцьку. Дочка загиблої Наталія Коротко більше двох років чекала на тріумф правосуддя, але, на жаль, минулого року померла від раку. У прокуратурі розповіли, що кримінальне провадження на сьогодні призупинене — до отримання результатів експертизи, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Алкоголь, наркотики та кругова порука?

Чому через стільки часу водій так і не був покараний? Все впирається у висновки експертів, які встановили, що у Толстошеєва під час керування авто стався напад, розповіли у столичній прокуратурі.

Страшне ДТП біля станції метро "Лівобережна". Позашляховиком керував Станіслав Толстошеєв

"Причиною втрати свідомості Толстошеєвим, згідно з висновком експерта (м. Львів) став стан тимчасового хворобливого розладу психічної діяльності у вигляді синдрому порушеної свідомості внаслідок генералізованого епілептичного нападу із тоніко-клонічними судомами. В цей час він не міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними", — повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

Вона додала, що на початку 2017 року були проведені повторні допити безпосередніх очевидців ДТП, а також лікарів, які надавали первинну допомогу постраждалим.

Багатьох українців доводи щодо нападу не переконали. Дров у вогонь підкинули фото Толстошеєва з алкоголем і постами про наркотики. Один із журналістів прямо заявив, що результати експертиз були сфальсифіковані ще на перших етапах і тепер поліція і прокуратура намагаються зробити все, щоб зберегти честь мундира.

Щоб люди повірили...

У зв'язку з недовірою суспільства до висновків експертів, прокуратура Києва ініціювала третю експертизу у сфері психіатрії та неврології із залученням міжнародних експертів.

"Ми досить довго шукали експертну установу, яка проведе ще одну експертизу. Нашою умовою було, щоб серед експертів були міжнародні фахівці. Який би результат вони не дали, погодяться з попередніми висновками чи ні, важливо, щоб у ці результати українське суспільство могло повірити, якщо ставлять під сумнів об'єктивність українських фахівців", — розповіла нашим журналістам Надія Максимець.

Позашляховик, яким керував Станіслав Толстошеєв

Максимець зазначила, що у липні 2018 року матеріали кримінального провадження для проведення третьої експертизи були надіслані до держустанови "Центр психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ України" (Київ).

"Від результатів експертизи залежатиме подальша перспектива провадження і можливість притягнення Толстошеєва до відповідальності, оскільки наразі не маємо права його притягати до відповідальності.Не може прокурор за такого результату експертизи йти до суду і вимагати звинувачення", — додала вона.

Звернімо увагу, що минуло півроку відтоді, як матеріали були подані на експертизу, але результатів досі немає.

Зазначимо, що водійське посвідчення Толстошеєва анульоване, оскільки за результатами останньої експертизи, зі слів Максимець, діагноз підозрюваного може бути небезпечним під час керування транспортом.

На питання, чи перевірялися медики, які видали Толстошееву довідку на керування авто, у прокуратурі відповіли, що за результатами експертизи напад у Толстошеєва трапився вперше. Інших протипоказань до водіння до цього у нього не було.

Станіслав Толстошеєв

Що стосується самого Станіслава, то у прокуратурі запевнили, що його місцеперебування поліція постійно перевіряє. Зі свого боку хлопець ставить силовиків до відома, якщо кудись їде. "Тижнів зо три тому я уточнювала, він був у Києві", — розповіла Максимець.

"Наше підприємство дуже маленьке"

З коментаря, який незабаром після ДТП журналістам ТСН дав батько Станіслава Андрій Толстошеєв, випливає, що його сім'я не купається у грошах. Заставу у 138 тис. грн, призначена судом для сина, чоловік вважав дуже великою сумою.

"Я володію підприємством "Омега" (код — 13541683), яке зареєстроване у Дружківці у 1992 році. Підприємство наше дуже маленьке. Намагаємося займатися поставками промислового обладнання", — розповів він.

Андрій Толстошеєв

Водночас журналісти з'ясували, що Толстошеєв-старший на 2016 рік мав і має відношення ще до двох фірмам, про які чомусь забув згадати, а саме: ТОВ "Росенергозабезпечення" (34181257) основний вид діяльності — будівництво; а також ТОВ "Донторгсервіс" (31996883) — неспеціалізована оптова торгівля.

Не дожила до вироку

У ДТП за участі мажора загинула 74-річна киянка Надія Прилуцька. Жінка торгувала на тротуарі, коли на неї наїхав позашляховик. Також травми отримав 62-річний перехожий.

Раніше дочка загиблої Наталія Коротко розповідала, що рідня водія оплатила похорон її матері. У самої жінки на той час не було ані коштів, ані сил, щоб домагатися покарання для мажора.

Наші журналісти зв'язалися із сином Наталії Ігорем, який розповів, що минулого року його мати померла.

"Мама довго боролася з хворобою, у неї був рак шкіри. У травні минулого року її не стало. Що стосується Толстошеєва, то його представники раніше з мамою зв'язувалися, хоча вона особливо не хотіла спілкуватися. На цьому питання було закрите... Нещодавно мені товариш розповів, що у новинах передали, ніби ми від Толстошеєвих квартиру отримали. Так от, це абсолютна неправда, не було ніякої квартири!" — розповів хлопець.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...