Медреформа: У МОЗ пояснили, що робити, якщо хороших лікарів "розібрали"

Українцям, які чують в амбулаторії про "ліміт пацієнтів", радять повідомити про це головного лікаря, а також звертатися у МОЗ через спеціальну форму.

Ілюстрація: telegraf.com.ua

З початком кампанії Лікар для кожної сім’ї лише 5 лікарів на всю Україну набрали потрібну кількість пацієнтів. Інші медики свій ліміт не вичерпали. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, повідомляють Патріоти України.

"За місяць кампанії набрати ліміт пацієнтів майже неможливо. На сьогодні це зробили лише 5 лікарів на всю країну. Це три сімейних лікарі (у Полтавській, Чернігівській та Донецькій областях) та два педіатри (обидва - Донецька область). Більшість лікарів знаходиться доволі далеко від лімітів", - написав він.

Ковтонюк нагадав, що для сімейного лікаря оптимальна кількість пацієнтів - 1800, терапевта - 2000, педіатра - 900. "Рано панікувати що "хороших лікарів розібрали". Ви можете обирати лікаря, якому довіряєте. Але не зволікайте, адже рано чи пізно хороших лікарів таки розберуть", - додав Ковтонюк.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...