Медреформа в Україні: Стало відомо, якими будуть тарифи

Ілюстрація: Восточный проект

Уже з 2019 року в Україні повинні затвердити тарифи на всі медичні послуги, повідомляють Патріоти України з посиланням на Realist.

Відзначається, що залежно від обсягів бюджету на медицину частину послуг оплатить зі свого бюджету держава, а за решту доведеться платити самостійно - за допомогою страхової компанії або з власного гаманця.

Тарифи ще офіційно не визначені, але пропозиції медиків уже озвучили в парламентському комітеті. Так, послугу з вимірювання тиску пропонують оцінити в 27,9 грн, лікування відкритої рани пальця ноги - в 71,9 тис. грн.

Платна медицина, впевнена глава профільного комітету Ольга Богомолець, призведе до того, що вже з 2020 року для частини українців послуги хірурга або кардіолога виявляться не по кишені.

У той же час у МОЗ кажуть, що і до реформи за все медичні послуги українці платили, зараз же цю плату просто узаконять. Більш того, чиновники впевнені, що українці повинні переходити на страхову медицину, тоді і можливість лікуватися з'явиться.

Зливав ворогу позиції ЗСУ: Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави

четвер, 25 квітень 2024, 9:59

Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія, який поширював інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту, передають Патріоти України. Дослівно: "За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Респуб...

"Секс веде до... тероризму": У Росії закликали боротися зі сферою інтимних послуг

четвер, 25 квітень 2024, 9:57

Член громадської ради при ГУ МВС РФ у Москві Юрій Шаркович стверджує, що понад 10% росіян зайняті у сфері інтимних послуг, передають Патріоти України. Як розповіли у Telegram-каналі SOTA, про це він заявив на форумі так званої «ліги безпечного інтернет...