Медики б'ють на сполох: В Україні починається епідемія грипу, названо "небезпечні" регіони

Захворюваність на грип і ГРВІ в Україні перевищила епідемічний поріг. За минулий тиждень захворіли понад 203 тис. осіб,прес-службу Міністерства охорони здоров'я України, повідомляють Патріоти України.

Показник захворюваності на грип і ГРВІ становить 528,2 на 100 000 населення, що на 1,8% більше за епідемічний поріг по Україні. Епідемічні пороги перевищено в областях: Харківській - на 23%, в Житомирській, Сумській і Київській - на 12%, у Донецькій - на 1,1%.

Понад 67% хворих - діти у віці до 17 років, через що в багатьох містах на карантин закривають школи або окремі класи. У результаті ускладнень грипу зафіксовано один летальний випадок.

Нагадаємо, в цьому сезоні в Україні циркулюють три віруси грипу, щоб уникнути захворювання або полегшити його, можна зробити щеплення.

Грип - це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або близький контакт. Симптоми грипу - висока температура, яка тримається мінімум п'ять днів, лихоманка, головний біль, ломота в м'язах і суглобах, загальна слабкість, втрата апетиту, кашель, який може тривати понад два тижні.

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...