Медики були безсилі: Дитина, яка отруїлась у таборі на Київщині, померла

8-річна дівчинка, яка з 2 липня перебувала в комі після отруєння в оздоровчому закладі санаторного типу "Славутич" на Київщині, померла. Про це заявив голова Київської обласної адміністрації Олександр Горган, повідомляють Патріоти України.

Дитина після отруєння впала в кому, і перебувала в ній більше 2 місяців. "Нам кожного дня звітували про стан дитини, чи стабільний, чи покращився-погіршився. Ми всі сподівалися на краще, але цього не сталося, на жаль", - сказав Горган.

Він додав, що наразі ще не отримав висновку про причину смерті, але очікує його до вечора. Тим часом, табір, де отруїлися діти, попри приписи і виявлені порушення, продовжує працювати.

"Вони зараз найняли кілька адвокатів, які засипають Держпродспоживслуждбу, адміністрацію, ДСНС і інші органи запитами. Фактично тролять і організовують роботу у такий спосіб, щоб відлякувати контролюючі органи, які надумають перевірити цей заклад. Вони навіть намагаються звинуватити працівників контролюючих органів у перевищенні повноважень", - сказав Горган.

Водночас він запевнив, що табору уникнути відповідальності за допущені порушення і смерть дитини не вдасться. За словами голови КОДА, у них також є юрист, який займається цією справою. "Ми цю справу однозначно так не залишимо. Винні мають понести покарання", - підсумував Горган.

Пізніше Горган повідомив, що станом на 13:30 проводиться судово-медична експертиза. "Станом на зараз проводиться розтин тіла, судмедекспертиза – беруться пункції, зразки. Буде поглиблена експертиза, щоб встановити точну причину смерті", - сказав голова КОДА.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...