Медики повідомили про прийдешній пік вірусних інфекцій

В Україні розпочався сезон вірусних інфекцій, пік якого припаде на період після першої декади вересня.

Про це "Обозревателю" розповіла дільничний лікар Рита Гофман, передають Патріоти України.

"Приходить сезон вірусних інфекцій, але те, що ми спостерігаємо зараз - це ще нічого. Як завжди, все саме "цікаве" очікується після першої декади вересня, коли люди почнуть активно повертатися з відпочинку, коли діти підуть в дитячі садочки і школи. Діти йдуть в дитячий колектив, заражаються, обмінюються інфекцією, розносять по домівках і тоді починається спалах. Звичайна ситуація", - констатувала вона.

Медик пояснила: справа не стільки в зниженні температури повітря, скільки в скупченні людей.

У цьому контексті Рита Гофман додала, що в зв'язку з "активною міграцією" людей - поїздками по країні і за кордон, - а також з частими поїздками в громадському транспорті "люди обмінюються інфекцією". "Це класичний розсадник інфекції - інфекції з усіх міст і сіл", - підкреслила вона.

Разом з тим лікар закликала не поспішати називати грип гострою респіраторною інфекцію. "Ми постійно хворіємо вірусними інфекціями, не треба змішувати їх з грипом. Є поняття гострої респіраторної вірусної інфекції. Грип теж відноситься до таких, але виділяється тим, що він має дуже важкий перебіг. Хоча все залежить від конкретних обставин", - пояснила вона.

Опублікував: Олекса Хвацький

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...