Медики розповіли, чи можна отруїтися простроченим шоколадом

Іноді трапляється плитка шоколаду, покрита білим нальотом, хоча до закінчення терміну придатності ще багато часу. Буває і навпаки - у нормального на вигляд шоколаду закінчився термін споживання.

Ілюстрація: zhenskoe-mnenie.ru

Гастроентеролог Анна Юркевич зазначила, що в будь-якому продукті містяться бактерії. І чим довше продукт зберігається, тим більше в ньому накопичується бактерій, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Наводимо текст матеріалу:

"Организм человека может справиться с их небольшим количеством, однако если концентрация бактерий большая - то они начинают отравлять организм.

Человек может чувствовать себя плохо, однако причиной этому не бактерии, а токсины, которые они выделяют. То есть, по словам врача, срок годности - это промежуток времени, за которое образуется критическое число бактерий.

Белый налет на шоколаде - это не признак того, что продукт испортился. Он возникает тогда, когда его хранили в различных условиях.

К слову, в мире есть очень мало людей, которые не любят полакомиться шоколадом. Сладкоежкам стоит быть осторожными, ведь они рискуют стать зависимыми".

Атмосфера нашої планети досягає Місяця, даючи більше шансів майбутнім колоністам

вівторок, 16 грудень 2025, 23:25

Учені з'ясували, що атоми і молекули з атмосфери Землі мільярди років подорожували космосом, щоб опинитися на Місяці. Це пояснює давню місячну загадку і відкриття показує, що на Місяці існує більше корисних елементів, які зможуть використовувати люди, ...

Зуд патужних менеджерів

вівторок, 16 грудень 2025, 22:42

«Слуги» ще не зрозуміли, як будуть викручуватися з вилки між узятими зобовʼязаннями обкласти ФОПів ПДВ — і легко прогнозованими наслідками спроби зробити це на практиці. Картонками може не обмежитись. Але тут «Мінрозвитку» додало вогню (розвитку чого, ...