Медики розповіли, чи можна отруїтися простроченим шоколадом

Іноді трапляється плитка шоколаду, покрита білим нальотом, хоча до закінчення терміну придатності ще багато часу. Буває і навпаки - у нормального на вигляд шоколаду закінчився термін споживання.

Ілюстрація: zhenskoe-mnenie.ru

Гастроентеролог Анна Юркевич зазначила, що в будь-якому продукті містяться бактерії. І чим довше продукт зберігається, тим більше в ньому накопичується бактерій, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Наводимо текст матеріалу:

"Организм человека может справиться с их небольшим количеством, однако если концентрация бактерий большая - то они начинают отравлять организм.

Человек может чувствовать себя плохо, однако причиной этому не бактерии, а токсины, которые они выделяют. То есть, по словам врача, срок годности - это промежуток времени, за которое образуется критическое число бактерий.

Белый налет на шоколаде - это не признак того, что продукт испортился. Он возникает тогда, когда его хранили в различных условиях.

К слову, в мире есть очень мало людей, которые не любят полакомиться шоколадом. Сладкоежкам стоит быть осторожными, ведь они рискуют стать зависимыми".

Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

понеділок, 6 травень 2024, 17:24

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації в Україні ще на 90 діб. Відповідна інформація з’явилася на сайті парламенту, передають Патріоти України. Обидва законопроєкти внес...

"Я тебе зараз й*бну, сєпарська гнидо": У Києві вчитель погрожував учню-переселенцю, розгорівся скандал

понеділок, 6 травень 2024, 16:56

У Києві, у школі №37, що у Голосіївському районі, стався конфлікт між вчителем фізкультури та учнем. Відео конфлікту опублікували у Telegram-каналі "БАТЬКИ SOS", передають Патріоти України. На кадрах чути, як вчитель погрожує учню та обзиває його "сєп...