Медики з'ясували, чи можуть коти лікувати людей

Зазвичай кішки знають, де у людини хворе місце, але якщо вони лягають не там, де треба – варто їх до цього привчити. При бронхіті кішка повинна лежати на грудях, при артриті – на запаленому суглобі, а при атеросклерозі чи мігрені – біля голови.

Ілюстрація: dpchas.com.ua

Кішки серйозно допомагають людям, у яких наявні серцеві чи психічні розлади, ушкодження мозку та інше. До такого висновку дійшли британські лікарі-терапевти спільно з колегами з США, повідомляють Патріоти України.

Медики працювали у спеціалізованих клініках для дітей з розумовою відсталістю, де застосовували фелінотерапію – лікування кішками.

Терапію з кішкою приписують людям, які страждають на депресію та шизофренію. Фелінотерапія також серйозно допомагає людям, що страждають психічними захворюваннями, серцевими розладами, ушкодженнями мозку і навіть сприяють повному зціленню людей, залежних від алкоголю і наркотиків.

Що цікаво, для лікування підійде будь-яка кішка, важливо – аби ніжна та товариська. До слова, фелінотерапія – одна з найбільш розвинених галузей пет-терапії.

Науковці з Інституту спілкування тварин у Північній Кароліні додають, що також для людей корисне навіть котяче муркотіння – завдяки звуковому діапазону (від 27 до 44 герц) воно зміцнює кістки.

Вчені з Берлінського інституту геронтології під час досліджень з'ясували, що наявність кота в будинку позитивно впливає на тривалість життя людини – власники цих тварин переважно живуть на 10 років довше, ніж ті, у кого їх нема.

Фелінологи запевняють – кішки здатні стабілізувати артеріальний тиск та можуть лікувати атеросклероз, остеохондроз, аритмію і хронічний бронхіт.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...