Менендес та інші волонтери пропали в катівнях "МГБ ДНР" і не виходять на зв'язок, - журналіст

За деякими даними, Менендес закликає людей повертатися в окуповані "ДНР" міста, стверджуючи, що життя налагоджується. Насправді багато тих, хто йому повірили, виявилися заарештованими збройними сепаратистами.

Енріке Менендес. Фото:hromadskeradio.org

Енріке Менендес, один з керівників організації волонтерів "Відповідальні громадяни", був затриманий сепаратистським "МГБ" в Донецьку. Про це стало відомо з повідомлення в Facebook на сторінці журналіста Павла Канигіна, інформують Патріоти України.

За його інформацією, в центр "МГБ ДНР" вирушили "на розмову", крім Менендеса, Дмитро і Євген Шибалови, а також Ольга Коссе. Всі вони є співзасновниками волонтерського руху. На даний момент з жодним із згаданих активістів немає зв'язку.

Варто відзначити, що виклик до сепаратистських силовиків був переданий через волонтерку Марину Черенкову. Вона подзвонила Євгену Шибалову, повідомивши про бажання "МГБ" "поговорити" з активістами групи "Відповідальні громадяни" щодо їх роботи.

Як додає Канигін у своїй замітці для "Нової газети", він встиг поговорити напередодні затримання з Менендесом. Той йому повідомив, що сепаратисти "мають право" не випускати людей протягом 30 діб, якщо їх підозрюють у злочинах.

Нагадаємо, що Черенкова міститься в катівнях "МГБ ДНР" ось уже кілька днів. Їй вдається лише уривчасто зв'язуватися з колегами і родичами.

Тариф на електроенергію шалено злетить? На скільки можуть підвищити вартість кіловат-години

понеділок, 13 травень 2024, 9:55

У зв'язку з атаками на енергетичну інфраструктуру, що призвели до втрати понад 8 гігават енергетичних потужностей, розглядається можливість підвищення тарифів на електроенергію в Україні. Планується підвищення з рівня 2,64 до 3,5-4 гривень за кіловат-г...

Плазуни наразі дуже агресивні: У МОЗ докладно пояснили, як діяти і чого категорично не можна робити при укусі змії

понеділок, 13 травень 2024, 9:23

У повзучих гадів наразі триває шлюбний період, що робить їх особливо небезпечними для необережних людей не тільки глибоко в лісах, в й поблизу зелених зон населених пунктів. В Україні цього року вже були зафіксовані перші випадки атаки людей зміями. Дв...