"Месиво из людей и железа": Українець, який став очевидцем, розповів подробиці трагедії на курорті у Грузії

В результаті НП не менше 12 осіб серйозно постраждали, двоє - у реанімації.

На місці нещасного випадку у Грузії. Фото: УНІАН.

На гірськолижному комплексі в Грузії, де сьогодні зламався підйомник, постраждали десятки людей. Серед них - кілька харків'ян, передають Патріоти України із посиланням на 057.ua.
У важкому стані перебуває дві дівчини. Одна з них харків'янка Інна. Дівчина прибула до Грузії разом з туристичною групою з України. Денис Бойков, також учасник української групи, розповідає, що сьогодні був останній день їхнього відпочинку. Вони разом з дівчиною дивом не потрапили на той пекельний підйомник. Все, що відбулося після, хлопці спостерігали буквально з пари метрів.
"Цей підйомник часто закритий, так як ця гора є лавинонебезпечною. Сьогодні його відкрили. Його вранці тестували. Я з хлопцями піднявся, а ця дівчинка, яка зараз перебуває у важкому стані в реанімації, сіла переді мною, ми спустилися разом. Як кажуть самі співробітники, що у них вимкнулося світло, і вони не могли нічого зробити, і всі ці крісла почали летіти зі скаженою швидкістю вниз, тому що там скажений нахил", - говорить Денис.
Вночі йшов сніг і гору ніхто не почистив, а тому коли туристи сідали на підйомник - чіплялися за сніг. І коли два-три крісла пролетіли з дуже високою швидкістю - вони почали чіплятися за сніг. В результаті одне застрягло. І через це почалася реальна м'ясорубка. Люди летіли, їх просто викидало хвилею від удару.
"Хтось сам стрибав, а той кому не пощастило або хто не зрозумів що відбувається, ті опинялися під цими залізними завалами", - додав харків'янин. Туристка з Харкова Інна не встигла вистрибнути. Її евакуювали рятувальники. Правда, каже Денис, працювали вони вкрай непрофесійно.
"Ні вертольотів, ні нормального сервісу. Вони не знали що їм робити. Вони прибули на місце через хвилин 10. А грузинські ЗМІ говорять, що почалася серйозна операція. Її звозили не на вертольотах, а на ношах цих, по всіх купинах. Поспускали в Гудаурі, в поліклініку, там лікарі надали першу допомогу, а тільки потім транспортували в Тбілісі.
В результаті НП не менше 12 осіб серйозно постраждали. Багато туристів стрибали з підйомників на землю, щоб не опинитися в м'ясорубці, яка утворилася внизу.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...