"Мне жалко тех, кто остается": Культовий російський кінорежисер утік до "бездуховних" Сполучених Штатів

Російські діячі культури все більше розчіплюються на холуїв режиму і його затятих антагоністів. Адже справжній митець не може творити в атмосфері несвободи, особливо коли все навкруги все більше загниває

Юрій Мамін: «Мне жалко тех, кто остается»

Відомий російський кінорежисер, автор культових фільмів "Свято Нептуна", "Фонтан" і "Вікно в Париж" Юрій Мамін поїхав у США і не планує повертатися на батьківщину. Перед від'їздом митець розповів про причини свого рішення, пише "Росбалт". Головна з них – неможливість творити і відсутність свободи слова і дій у РФ, зазначають Патріоти України.

"Я уже давно думаю об отъезде. Тому много причин, главная из которых — фактический запрет на профессию. Я несколько лет не снимаю кино, потому что у меня просто нет такой возможности", – підкреслив Мамин.

На уточнююче питання "Росбалту" чи буде така можливість за Океаном, митець відповів наступне:

"У меня уже есть определенные планы и даже договоренности. В Соединенных Штатах живет и работает моя дочь Катя. Она очень талантливая актриса и певица — участвует в русском театре, записывает альбомы. Вот я и начну с малого, а именно — с музыкальных клипов на песни дочери. Ну, а дальше посмотрим. Уверен, что мои знания и опыт в кинематографе оценят, и они будут востребованы".

На уточнення журналіста, що пітерський кінорежисер сам кинув викладацьку діяльність в університеті профспілок, після чого говорить про заборону на професію, відповів натупне:

"Я оттуда давно ушел. И должен сказать, что на душе остался горький осадок. К сожалению, программы обучения направлены не столько на то, чтобы дать студентам обширные знания, а в большей степени на воспитание у молодых людей чувства псевдопатриотизма и так называемой «любви к Родине». В такой атмосфере образование уходит на второй план.

Впрочем, уровень знаний юношей и девушек, только что окончивших школу, тоже поражает. Это невероятно, но я встречал студентов, которые считают, что Солнце вращается вокруг Земли, и никто из них не знает, куда впадает Волга. Какое-то дремучее невежество! Не удивлюсь, если они думают, что Земля стоит на трех черепахах".

На уточнююче запитання, що не можна ж залищати Батьківщину серез невігласів-студентів, відповів наступне

"Да, с этим еще можно бороться, что-то исправить. Но как изменить отношение власти к преподавателям вузов и школ, к воспитателям в детсадах, к врачам в больницах? Я имею в виду нищенские зарплаты. Профессор вуза получает в два раза меньше, чем, например, водитель трамвая! В какой цивилизованной стране такое возможно? Я лично столкнулся с тем, как мои коллеги экономили каждую копейку, вплоть до того, что не ходили обедать в столовую, а приносили из дома бутерброды"

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...