"Моя відповідь Пінчуку": Соцмережі розлючені ідеєю зятя Кучми забути про Крим і заморозити війну на Донбасі

"Справжня мета цієї статті Пінчука - не шлях до миру, а дорога до втрати держави. Нашої держави", - пише на своїй сторінці в Фейсбуці нардеп Ганна Гопко.

В.Пінчук. Фото: Фокус.

Стаття українського олігарха Віктора Пінчука в Wall Street Journal, де він запропонував Україні ряд хворобливих компромісів заради миру з Росією, викликала великий ажіотаж в інтернеті. У соцмережах активно обговорюють пропозицію олігарха пожертвувати анексованим Кримом і погодитися на заморожування конфлікту на Донбасі. Патріоти України пропонують своїм читачам ряд думок інтернет-користувачів з цього приводу.

Рефат Чубаров

"Те, що Віктор Пінчук сором'язливо називає "болючим компромісом" насправді є запрошенням нас, України і українців, включаючи Крим і кримських татар, до капітуляції.

Причому до капітуляції тотальної, самознищувальної, оскільки Пінчук не може не розуміти, що слідом за здачею Криму і Донбасу, відмовою вступати до ЄС і НАТО, Україна просто перестане існувати як незалежна держава.

Отже, те ще не вдалося ворогам добитися за століття – знищити українську національну гідність та вбити в нього віру у свою державоспроможність, Пінчук пропонує нам здійснити своїми руками.…Серед нас є ті, хто зможе вбити майбутнє свого народу?"

Андрей Сенченко

"МЫСЛИ ВСЛУХ

Зять Леонида Кучмы обнародовал семейный план капитуляции для Украины.

Думаю, что украинское общество имеет все основания внести встречное предложение: вернуть стране все "нажитое непосильным трудом" и валить всем семейным кланом..."

Hanna Hopko

"Подивимося хто відмовиться від участі в так званому українському сніданку олігарха Пінчука при офіційному форумі в Давосі в січні 2017? Президент мав би перший продемонструвати приклад особливо після статті Пінчука

Стаття Пінчука — досконала вправа з викривлення реальності. Вміло маніпулюючи фактами та фактично погрожуючи українцям це більшою кількістю жертв, Пінчук водночас дає надію, яка насправді є обманом — російською пасткою. Пінчук розповідає нам як умилостивити ворога, виконавши його вимоги. І не каже, що треба робити, щоб перемогти ворога. Звідки в нього така впевненість, що якщо Україна відмовиться від європейської та євроатлантичної інтеграції, то війна припиниться? Україна вже оголошувала позаблоковість і хіба це зупинило Москву від втягування України в свою зону впливу? Сьогодні виглядає так, що щоб залишатись нейтральними — нам треба захищатись і не відступати, бо Росія не виконує договори і розуміє тільки силу.

Якщо Пінчук уже говорить про компроміс, то нехай почне з потреби відновлення довіри, що може статися лише за умови виведення Росією своїх військ і повернення Україні контролю над кордоном, в тому числі кримським.

Проведення будь-яких виборів на окупованих територіях так само не є можливим без реалізації вищезгаданих умов.

Ми всі розуміємо справжню мету цієї статті Пінчука. Шлях, який він пропонує — не шлях миру, а дорога до втрати держави".

Антон Ходза

"Коли Пінчук приїхав зі своїм мирним планом"

Георгій Тука

"В ті часи, коли Радянський Союз активно підтримував палестинців в їхній війні проти Ізраілю, був популярним такий анекдот:

Вчителька в класі запитує:

- Діти! Яких ви знаєте видатних полководців?

Маша тягне ручку:

- Кутузов! Він заманив французів в Москву, дочекався лютої зими і розбив їх.

-Добре, молодець! А ще?

Саша тягне ручку:

- Сталін! Він заманив німців, дочекався лютої зими і розбив їх!

- Так, молодець! Ще?

Вовочка тягне руку:

- Ясір Арафат (лідер палестинців)!

Вчителька здивовано:

- Хм... І в чому ж його талант???

- А він заманив ізраільтян в Палестину і тепер чекає, доки люта зима почнеться!

Я згадав цей анекдот, побачивши тези статті Віктора Пінчука.

"Україні варто відмовитись від Криму, вступу в НАТО, в ЄС...".

Мене дивують такі тези. "Відмовитись в короткостроковій і середньостроковій перспективі"... Дуже схоже з "Самопоміччю": "відгородитись, накопичити сил і тоді...

"Дочекатись "лютої зими"!!!

Панове стратєгі! А хто вам сказав, що Росія зупиниться на теренах Криму і частини Донбасу?! Сам Володимир Володимирович особисто? Чи його кум?

На мою думку, Україні варто

ВІДМОВИТИСЬ ВІД ПІНЧУКА.

p.s. І такий "компроміс" буде не такий вже й болісний..."

Ігор Мосійчук

"Олігарх Віктор Пінчук пропонує капітулювати перед Московією, змиритися з окупацією Криму та провести вибори в "ДНР" і "ЛНР". Вважаю, що запропонований Пінчуком план – це шлях національної і державної зради. Після цієї заяви Пінчука його тесть Леонід Кучма має бути негайно відкликаний від участі в Мінських чи будь-яких інших переговорах з Московією, адже ні для кого не таємниця, що Пінчук та Кучма – одного олігархічного поля ягоди і мають однакові погляди. Що говорить Пінчук, те думає Кучма, і навпаки".

Петро Олещук

"Шановна публіка.

Лише у нашому цирку на вас чекає дивовижний номер!

Український олігарх, що поставив в американській політиці не на ту коняку, - тепер намагається влізти в дупу переможцю, для чого навіть поспішає закликати Україну до "болючих компромісів" на сторінках американської преси.

Спроби влізти в дупу американському президенту.

Поспішайте бачити. Лише в нашому цирку!"

Игорь Бигдан

"Мой ответ Пинчуку.

Лайк, если присоединяешься, репост, если двумя пальцами".

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...