Молоде чи старе? Розкрито несподівані факти про червоне вино

Червоне вино корисне для здоров'я в невеликих дозах, а молоде - краще старого, незважаючи на численні твердження цінителів у зворотному. П'ять цікавих фактів про цей напій призводить блог "Pravda o ede" в Instagram, розвіявши популярні міфи, повідомляють Патріоти України.

Аромати вишні, ягід, варення і трав відбуваються виключно від винограду. Напій виготовляється саме з цих ягід, які проходять процес ферментації. Смакові добавки при виробництві не використовуються.

З червоного винограду можна зробити біле вино. Така технологія зустрічається в приготуванні білого ігристого вина Blanc de Noirs, що приготовлено з піно нуар і піно менье.

Червоні вина містять менше сульфітів, ніж білі. Крім того, перший вид напою більш хімічно стабільний і не так швидко руйнується.

Молоді червоні вина краще, ніж старі. Стверджується, що деякі вина дійсно смачніше, коли їм багато років. Але з точки зору корисних властивостей напою, молоде – краще, тому що в ньому міститься вищий рівень таніну.

Пити червоне вино в невеликих дозах краще, ніж взагалі не пити.Дослідження показали, що вживання червоного вина благотворно впливає на організм. Антиоксиданти знижують показники серцево-судинних захворювань, діабету і смертності. Але з дозуванням варто бути обережніше, тому що ефект може виявитися зворотнім.

На тлі гучних заяв: У Раді відповіли, чи планують знижувати мобілізаційний вік

четвер, 5 червень 2025, 18:56

Парламент наразі не розглядає ініціатив щодо подальшого зниження мобілізаційного віку. Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, передають Патріоти України. «Верховна Рада вже висловилася з цього питання один раз — ми знизили моб...

Українців попередили про зростання цін на м'ясо: Чого чекати

четвер, 5 червень 2025, 18:50

Ціни на курятину в Україні наразі стабільні (філе коштує 139-165 грн/кг, стегно – 99-122 грн/кг, тушка – 89-110 грн/кг) завдяки достатній пропозиції, але їх зниження не очікується через високі виробничі витрати. Подальша вартість м’яса птиці залежатиме...