Молодий геній: Український школяр за свій винахід отримав "золото" престижної олімпіади у США

Школяр Микола Іванченко створив речовину, яка допоможе боротися з техногенними катастрофами.

Микола Іванченко став призером олімпіади Genius. Фото:http://mon.gov.ua

Український школяр став призером престижної олімпіади GENIUS. Вона проводилася в місті Освего, штат Нью-Йорк. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, передають Патріоти України.

Вихованець Малої академії наук Микола Іванченко отримав "золото" за винахід, який допомагає очистити воду від нафти. Цей матеріал допомагає збирати "чорне золото" в грудочки. Потім їх можна прибрати з поверхні води будь-яким механічним способом і відправити на нафтопереробне виробництво.

Матеріал здатний набрати в сім разів більше рідини, ніж важить сам. Цей винахід буде особливо корисним під час боротьби з техногенною катастрофою. Він не тільки допоможе зберегти природу, але і не втратити корисні копалини.

Олімпіада GENIUS є одним з найбільших наукових конкурсів. У ній беруть участь школярі з багатьох країн світу. Свої розробки привозять винахідники з США, Кореї, Індонезії, Киргизстану, Мозамбіку, Іспанії, Польщі, Тайваню. Цього року олімпіада зібрала понад 750 учасників.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...