Мороз по шкірі: У Запорізькій області могильний хрест мало не вбив дитину

Під час шкільної екскурсії в заповіднику "Садиба Попова" кам'яний козацький хрест серйозно травмував 8-річну дівчинку.

Поліна поїхала на екскурсію, а опинилася в реанімації. Фото: strizhka.com.

Під час екскурсії школярка отримала травму. Кам'яний могильний хрест упав на восьмирічну запорізьку школярку. НП сталася в музеї, куди приїхали школярі. Дівчинка дивом залишилася жива, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Сьогодні Поліну перевели в звичайну палату, але майже дві доби дівчинка провела у відділенні інтенсивної терапії. За словами медиків, її травма - одна з найскладніших в лікуванні.

«У неї є ушкодження кісток таза», - сказала Олена Бершакова, в.о. завідувача реанімацією запорізької обласної дитячої лікарні. Травма тазу для дівчинки, яка в майбутньому стане матір'ю, може мати певні наслідки.

У Василівку Поліна з однокласниками поїхали дивитися замок 18 століття. Екскурсовода чекали за воротами музею. Саме там встановлено кам'яний хрест. Коли він почав падати, дівчинка навіть не помітила - тому не встигла відскочити.

Цьому надгробному хресту кілька сотень років. В середині минулого століття його знайшли археологи і передали музею. З тих пір він стоїть біля входу.

«Вони цей хреста не штовхали і не чіпали, вони зайшли на газончик, стали за ним сфотографувалися. І потім обійшли його», - говорить Наталія Дьоміна, вчителька.

Мама Поліни не може зрозуміти, чому працівники музею не зміцнили експонат або хоча б не огородили, адже більшість відвідувачів замку - діти.

«Дитина поїхала. Відправили вранці о восьмій годині. О десятій годині дзвінок, дзвонить вчителька і каже, що ваша дитина знаходиться в Василівській лікарні», - сказала Наталія Залюбовська, мати постраждалої дівчинки.

Після НП козацький хрест перенесли в музейну підсобку. А старі споруди огородили стрічками. Тим часом директор «Замку Попова» своєї провини не визнає. Каже, відповідальні ті організатори поїздки, що не встежили за дітьми.

Хто винен у трагедії, належить встановити слідчим - нещасним випадком займається прокуратура.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...