"Морозиво "48 копійок", яке коштує дорожче": Мешканка Донецька розповіла, як окупанти грають на ностальгії людей по СРСР (фото)

Головним артефактом радянської епохи і предметом ностальгії по СРСР є ковбаса по рубль двадцять, яка робилася "без хімії".
Морозиво "48 копійок" коштує насправді набагато дорожче. Фото: соцмережі.

Бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі грають на ностальгії людей по СРСР, оформляючи багато продуктів у стилі радянського харчопрому. Про це розповіла мешканка Донецька Світлана, передають Патріоти України.

"Наприклад, є майонез "Радянський провансаль" і морозиво "48 копійок", яке йде з РФ, правда, коштує воно не 48 копійок", - зазначила вона. Однак головним артефактом радянської епохи і предметом ностальгії по СРСР є ковбаса по рубль двадцять, яка робилася "без хімії".

Так, окупаційна адміністрація "ДНР" вирішила повернути жителям Донбасу цей артефакт: на днях сепаратистські ЗМІ з помпою повідомили, що в Горлівці почали виготовляти ковбасу за радянськими ГОСТами. Для місцевих пропагандистів навіть влаштували прес-тур на м'ясокомбінат і показали, як проводиться "ковбаса без хімії".

Насправді ж радянська ковбаса по-деенерівськи штампується на віджатих ще в липні 2015 року потужностях підприємства ПрАТ "Горлівський м'ясокомбінат". Тоді на підприємство прийшли невідомі з автоматами, вилучили всю документацію, сервери, опечатали виробничі приміщення і вигнали керівників. А те, що функціонери "ДНР" зараз називають ковбасою за радянськими ГОСТами, за інформацією прес-служби підприємства, є продукцією сумнівної якості, так як ні системи санітарного контролю, ні якісної сировини бойовики не мають.

Джерело: Апостроф

Це варто знати! Що не можна робити в Страсний тиждень

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:44

У дні Страсного тижня дотримуються особливо суворого посту, не можна ходити на цвинтарі, поминати померлих. Православні готуються до світлого свята Великодня. Вони наводять лад у своєму будинку, готують частування для святкового столу, передають Патрі...

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...