"Московська підтримка - це добре, але ж сидіти доведеться тут": Що може загрожувати "Паші-Мерседесу" (відео)

Кирило Сазонов вважає, що у настоятеля Києво-Печерської лаври є і непогані шанси уникнути відповідальності та відбутися "легким переляком", якщо він "зробить вірні висновки".

Митрополит Павло (Лебідь). Фото: lavra.ua.

Намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Української православної церкви Московського патріархату Павло (Лебідь) розраховує, що кримінальне провадження щодо нього завершиться "легким переляком". Однак правоохоронці можуть знайти в його діяльності склад серйозних злочинів аж до держзради. Про це заявив в ефірі журналіст і блогер Кирило Сазонов, коментуючи обшук у намісника Києво-Печерської лаври, передають Патріоти України.

"Що стосується сьогоднішніх обшуків у Петра Лебедя, якого ще знають, як "Паша-мерседес" або владика Павло... Напевно, у всієї країни таке відчуття, ніби ти 14-річний хлопчик, який виріс у католицькій родині, і раптом до рук тобі потрапив порножурнал. Такого ніколи не було. це люди настільки недоторканні, що всі депутати порівняно з ними на підписці про невиїзд. Провести обшук у такої людини, в чомусь запідозрити "особу, наближену до імператора" - це було неймовірно, всі спочатку були в шоці", - заявив блогер.

При цьому Сазонов зазначив, що стаття, яку висувають владиці Павлу, "досить несерйозна" - ст. 161 КК, ч. 2 - порушення рівноправності громадян залежно від расової, національної належності або релігійних переконань.

"З одного боку, це може бути тільки привід, щоб почати, а далі висловлювань у нього вистачає і на держзраду, і на набагато більш серйозні статті. Хочеться вірити, що якщо СБУ і прокуратура набралися сміливості провести обшуки у такої людини, то їх приклад може наслідувати податкова. У нього там мало не приватні володіння, це поміщик, але не в тому плані, що у нього великий будинок, а в тому, що у нього ферми, сади тощо. Таких двоє людей в Україні було - Янукович і він", - зазначив журналіст.

З іншого боку, вважає Сазонов, у настоятеля Києво-Печерської лаври є і непогані шанси уникнути відповідальності. "Він дуже розраховує, що ця справа тому і за досить легкою статтею, щоб він трошки одумався, перестав грати у фронду, налаштовувати священиків проти України, щоб трошки зменшив свій запал. Звичайно, московська підтримка - це добре, але ж сидіти доведеться тут. Йому можуть натякнути, що ніхто тебе саджати не буде, нікому не потрібні ці конфлікти, істерія в ЗМІ, але май на увазі, що, якщо напросишся - так і буде", - пояснив блогер.

Джерело: Обозреватель

Війна не завада? Французькі ЗМІ повідомили про запрошення Росії на річницю висадки союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:30

Міжнародна церемонія на честь 80-річчя висадки союзників у Нормандії відбудеться 6 червня. Володимира Путіна там точно не буде, але не виключена присутність кремлівської делегації, передають Патріоти України. За інформацією Europe 1, Росія буде добре п...

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...