Московський піп не знає канонів православ'я: На Житомирщині священики МП розсилали листи з погрозами парафіянам і погрожували фізичною розправою

У с. Ворсовка Малинського району Житомирської області, громада якого перейшла з Московського патріархату в єдину помісну Православну церкву України погрожували парафіянам.

Як розповів виданню "Обозреватель" голова районного осередку партії "Свобода" Микола Полиновський, рішення перейти в ПЦУ було прийняте одноголосно на зборах жителів села, передають Патріоти України.
До цього в громаді проводилося опитування щодо переходу в єдину церкву і збір підписів, на що послідувала бурхлива реакція місцевого батюшки, який служив у Ворсовці близько 10 років.

Священик, за словами Поліновського, агресивно поводився по відношенню до жителів, намагався відбирати списки з підписами, а також "погрожував хлопцями в балаклавах" і намагався закрити вхід до церкви.

Фото: Facebook Миколи Поліновського

Також після рішення місцевих жителів про приєднання до ПЦУ вони почали отримувати листи з погрозами потрапити в пекло за "смертний розкольницький гріх".

Незабаром до вирішення конфлікту підключилися правоохоронці і місцева влада, і після затяжних розглядів і суперечок парафіянам вдалося дати відсіч і відстояти свої права. У п'ятницю, 18 січня, вхід до церкви знову був відкритий. Очікується, що незабаром у селі почне правити службу священик ПЦУ.


''Всі будете в пеклі'': на Житомирщині священики МП погрожували парафіянам ПЦУ


''Всі будете в пеклі'': на Житомирщині священики МП погрожували парафіянам ПЦУ


''Всі будете в пеклі'': на Житомирщині священики МП погрожували парафіянам ПЦУ


Опублікував: evora

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...