Мотивувати до знань: Старшокласникам в Україні пропонують платити стипендію

Петиція на сайті президента України була зареєстрована у переддень Різдва.

Ілюстрація: marimedia.ru

На сайті президента України Петра Порошенка зареєстрували петицію з пропозицією про призначення стипендії учням старших класів. Її автором значиться Сергій Миколайович Ткаченко, повідомляють Патріоти України.

Він пропонує "з метою заохочення учнів до навчання" призначати стипендію школярам старших класів з середнім балом у 8,5. На думку автора петиції, достатнім розміром стипендії будуть 300 гривень.

"Ситуація в системі освіти України катастрофічна. Наша держава витрачає великі гроші на реформи в освіті щорічно, а у дітей мотивації вчитися немає. 80% учнів України не розуміють, навіщо їм взагалі вчитися в школі", - пише Сергій Ткаченко.

Він вважає, що стипендії в школах варто було б ввести в якості експерименту на два роки, після чого перевірити рівень знань за результатами ЗНО та державної підсумкової атестації.

За день петиція набрала лише п'ять підписів при 25 тисячах необхідних для її розгляду, проте для її підписання залишилося ще 90 днів.

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...