Мовний скандал в Одесі: Кінотеатр примушують говорити державною мовою (фото)

Активісти закидали зеленкою приміщення кінотеатру "Родина" і облили фарбою автомобілі власника.

"Родину" закидали зеленкою. Фото: Фейсбук.

В Одесі активісти облили зеленкою кінотеатр «Родина», в якому транслювався фільм з російським дубляжем, а потім пошкодили два автомобілі власника розважального закладу. Про подію розповів сам власник мережі одеських кінотеатрів Артем Вознюк, передають Патріоти України з посиланням на "Страна".

За його словами, ввечері 31 серпня біля «Родины» відбулася маніфестація, в якій брали участь близько 100 осіб. Активісти підвезли до кінотеатру великий сміттєвий бак і закидали фасад розважального закладу ємностями з зеленкою.

Також повідомляється, що рано вранці 1 вересня маніфестанти зібралися біля будинку Вознюка, вигукували кричалки в гучномовець і облили жовтою і блакитною фарбою особисті автомобілі бізнесмена і його дружини.

Таким чином одеські активісти протестують проти показу фільму виробництва США, Франції і Таїланду «Механік. Воскресіння».

Згідно прокатному посвідченню Міністерства культури України, стрічка демонструється російською мовою з українськими субтитрами.

Все для фронта, все для перемоги: Український виробник пластикової тари залучив ветеранів авіабудування та організував виготовлення далекобійних БПЛА

вівторок, 30 квітень 2024, 9:05

В ангарі на заході України кілька десятків робітників збирають безпілотники, які використовують для нанесення ударів в далекому тилу Росії, оповідає Своїм читачам The Wall Street Journal . Власник заводу з виготовлення дронів попросив не розголошувати...

Хто отримає відстрочку від мобілізації з 1 травня за новим законом - повний перелік

вівторок, 30 квітень 2024, 8:30

За новим законом про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, всі військовозобов'язані чоловіки повинні будуть оновити дані про себе у ТЦК. Це потрібно не тільки для регулювання процесу мобілізації, а й для надання відстрочки від служби, передають...