Мрія мегаполісу: У Китаї презентували автобус, який не боїться пробок і аварій (відео)

Transit Elevated Bus за функціональністю не поступається метро або монорельсу, але коштує в рази дешевше, а всі необхідні конструкції зводяться буквально за рік.

У Китаї презентували автобус Transit Elevated Bus. Скріншот.

На міжнародній виставці високих технологій в Пекіні показали концепт автобуса під назвою TEB (Transit Elevated Bus). Конструкція китайського «транспорту майбутнього» дозволяє легковим автомобіям вільно проїжджати прямо під ним, зменшуючи кількість пробок, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як розповів головний інженер проекту Баї Цумінь, TEB за функціональністю не поступається метро або монорельсу, але коштує в рази дешевше, а всі необхідні конструкції зводяться буквально за рік.

Ширина автобуса майже 8 метрів, висота - 4,6 метра, а довжина - 32 метри. За рахунок таких розмірів він вміщує від 900 до 1200 чоловік.

Перше реальне випробування Transit Elevated Bus планується почати вже в другій половині 2016 року в китайському місті Циньхуандао провінції Хебей.

Фініш? Ломаченко задумався над завершенням кар'єри

вівторок, 7 травень 2024, 1:45

Український боксер Василь Ломаченко (18-0, 9 КО) готовий завершити свою професійну кар'єру. Про це 36-річний спортсмен розповів у коментарі Fox Sports, передають Патріоти України. Наступний бій українець проведе за титул IBF у легкій вазі проти австрал...

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...