Мріяв звільнити рідне село на Луганщині: Ким був боєць "Козак", над тілом якого знущались бойовики

Леонід Проводенко працював громадянським інспектором з охорони природи, а також дуже цікавився козацькими звичаями.

Леонід Проводенко. Фото: соцмережі.

Під час бойового зіткнення біля Крутої Балки (Авдіївка) загинув старший сержант, командир відділення розвідвзводу Леонід Михайлович Проводенко з позивним "Козак". Бойовики відкрили шалену стрілянину і під її прикриттям викрали тіло бійця, щоб поглумитися над ним. У спільноті 72 Гвардійської ОМБР у Facebook розповіли, ким був "Козак", передають Патріоти України.

Проводенку було 53 роки. До війни він жив у селищі Михайлівка, що в Луганській області. Чоловік працював громадянським інспектором з охорони природи.

Одружений, мав двох синів. Коли почалася окупація на Донбасі, вивіз сім'ю до Києва, а сам 6 серпня 2014 року пішов добровольцем на фронт. Служив у 12 батальйоні, а також наслідував козацькі звичаї. Мріяв звільнити рідне село і повернутися до батьківської хати, до улюбленої роботи.

Про славного Козака Леоніда у мережі вже складають вірші:

Шматують пси козацьке тіло,
бо сам Козак на небесах.
Нікчемну зграю в раж вкотило.
Нема душі в скажених псах.

До Світла Світло, в світлий Промінь.
Тому що з нами, хлопці, Бог!
Про Козака наш світлий спомин.
За Леоніда - в орків "ВОГ"!...

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...