Мученики в катівнях окупантів: За підняття українського прапора на свята в ОРДЛО заарештовано кілька українців, - розвідка

Спеціальні патрулі противника здійснювали перевірку, зокрема військових транспортних засобів на предмет прихованого перевезення людей і речей, які можуть сприйматися як символіка України.
Прапор України підняли в окупованому Донецьку. Фото: соцмережі.

На території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей за підняття державного прапора України бойовики окупаційної адміністрації Росії затримали кількох громадян. Про це повідомив прес-секретар Міноборони Олександр Мотузяник, передають Патріоти України із посиланням на прес-службу відомства.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ провело масштабні "тренування щодо запобігання викрадення військовослужбовців" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

При цьому, спеціальні патрулі противника здійснювали перевірку, зокрема військових транспортних засобів на предмет прихованого перевезення людей і речей, які можуть сприйматися як символіка України. "Таким чином противник посилив заходи із запобігання активізації політичної активності громадян під час святкування 27-ї річниці Незалежності України", - переконані в Міноборони.

Водночас, згадані заходи російського окупаційного командування виявилися малоефективними. В окупованих населених пунктах відбулися численні заходи патріотично налаштованих українських громадян, багато з них були заарештовані за підняття державного прапора України.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...