"Мураєв - наш президент": На Харківщині проросійські сили беруть реванш

Згідно даних соціологічних досліджень, у Харківській області рейтинг консервативних партій становить понад 50%, а лідери президентських перегонів ще більше вражають.

Про це заявили експерти соціологічного консорціуму "Вибір" на презентації програми досліджень "Електоральні настрої в східних і південних областях України". "Перше місце в Харківській області ділять" Відродження "(18,6%) і "За життя "(15,9%). У лідерах також партії "Опозиційний блок" з 13,4%, і ВО "Батьківщина" c 9,7%. "Громадянська позиція" з 5,8% і БПП "Солідарність" з 5,6% зберігають хороші позиції в області, повідомляють Патріоти України.

Сумарний рейтинг консервативних партій ( "Оппоблок", "За життя" і "Наш край") становить понад 50%, що явно говорить про консервативних перевагах виборців Харківської області ", - заявив Віктор Пащенко (кандидат політичних наук, директор Агентства соціальних досліджень, м . Дніпро).

Що стосується президентських виборів, то, за даними соціологів, якби вибори президента України проходили найближчої неділі, в Харківській області була б наступна п'ятірка лідерів: Євген Мураєв (11,3%), Михайло Добкін (10,6%), Юлія Тимошенко (10,1%), Анатолій Гриценко (9,9%) і Вадим Рабинович (8,4%). Слідом ідуть два інших представника консервативного флангу - Юрій Бойко (8,3%) і Олександр Вілкул (7,5%). На відміну від Харківської області, в Запорізькій і Дніпропетровській областях вони увійшли в топ-5. Чинний президент, Петро Порошенко, набрав би в Харківській області 7,5%. "Сумарний рейтинг кандидатів від" За життя "(Мураєв і Рабинович) склав 22,7%.

Сумарний рейтинг кандидатів від "Опозиційного блоку" (Бойко і Вілкул) склав 15,8%. Також варто відзначити, що судячи з результатів рейтингів Бойко і Вілкула, заяви багатьох лідерів "Опозиційного блоку" про невизначеність з кандидатом в президенти і можливості проведення свого роду внутріпартійних праймеріз, можна вважати досить обгрунтованими. Подібна ситуація і в партії "За життя", де також є як мінімум два сильних потенційних кандидата: Рабинович і Мураєв ", - підкреслила Марина Хрустальова (кандидат політичних наук, науковий консультант ІКГ" Солвінг ", м.Запоріжжя).

Також, соціологи дослідили ставлення респондентів до діяльності перших осіб міста та області. З'ясувалося, що 65% опитаних позитивно оцінюють діяльність губернатора Юлії Світличної. Цей показник у мера Харкова Геннадія Кернеса склав 60,9%. Крім того, зазначають соціологи, за підсумками опитувань в трьох областях (Запорізька, Харківська та Дніпропетровська) можна зробити висновок, що ефективним прем'єр-міністром жителі цих областей бачать чинного прем'єра Володимира Гройсмана (від 8% до 11% в різних областях), Олександра Вілкула , колишнього віце-прем'єра (від 8% до 15%) і главу партії "За життя" Вадим Рабиновича (від 6% до 8%).

Відзначимо, що соціологічний консорціум "Вибір" об'єднав політологів і соціологів з Дніпра, Запоріжжя та Харкова для дослідження електоральних настроїв в південних і східних областях України напередодні президентських виборів. Довідка. Соціологічне дослідження консорціуму "Вибір" проводилося з 10 по 25 червня 2018 року серед виборців Харківської області. Всього, згідно з вибіркою, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик, методом інтерв'ю «face-to-face» було опитано 1490 респондентів у віці від 18 років, які репрезентують доросле населення. Квоти: стать, вік і район проживання респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 3,1%.

Опублікував: Тетяна Ісічук

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...